Sütlü poğaça tarifleri resimli

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Sütlü poğaça tarifleri resimli
poğaça tarifleri sütlü poğaça tarifleri sütlü tarifi resimli resimli
sütlü poğaça, sütlü poğaça tarifleri, sütlü poğaça tarifi, sütlü poğaça yapımı, sütlü poğaçalar, sütlü poğaça tarifleri resimli


5 Çayların da yada pazar kahvaltıalrında enfes bir ziyafet olan sütlü poğaça tariflerimiz bu yazımızda Melek'ler.

Buyrun sütlü poğaça tarifleri resimli hemde:A:A


84d95e6d0f30db.jpg



SÜTLÜ POĞAÇA

Malzemeler
yumurta (akı, sarısı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
4 su bardağı un
tuz
İçi için;
100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, sıvı yağı, sütü, yumurta akını, kabartma tozunu, tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamurdan geniş ağızlı bir bardak veya kalıp yardımı ile yuvarlak parçalar keselim. Bir kenarlarına peynirli, maydanozlu iç koyup kapatalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.


MALZEMELER (8-10 kişilik)
• 4 su bardağı un
• 1 adet yumurta (sarısı ayrılır)
İç Malzeme:
• 1,5 çay bardağı süt
• 1 kabartma tozu
• 100 gr. beyaz peynir
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• Tuz
1 demet maydanoz 125 gr. margarin
HAZIRLANIŞI
• Un elenir. Ortasına; eritilip – ılıtılmış margarin, sıvıyağ, süt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuz eklenip yoğrulur.
• Bir kapta ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanoz karıştırılır.
• Hamur yarım cm. kalınlığında açılır. Geniş ağızlı su bardağı yardımıyla, hamurdan yuvarlak parçalar elde edilir. Bir kenânna iç malzemeden koyulup, poğaça kapatılır.
• Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında pişirilir.
 
Geri
Üst