gebe
  1. KızılÖtesi

    KızılÖtesi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.580
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    38

    Sütün Sağılması ve Saklama teknikleri

    Konu, 'Bebeğimiz ve biz' kısmında KızılÖtesi tarafından paylaşıldı.

    elle süt sağma süt sağma teknikleri saklama termosu yöntemleri termosu Bebeğinizden uzak kaldığınız durumlarda da bebeğinizi anne sütü ile besleyebilirsiniz. Bunun için önceden göğsünüzü sağıp, gerekli olduğunda bebeğe sağılmış sütünüzü verebilirsiniz. Göğsünüzü elinizle veya pompayla sağabilirsiniz. Pompalar elle, pille veya elektrikle çalışabilir.
    Uygun sağma teknikleri:

    . Elle sağma: Bebeğiniz zamanında doğmuş ve sizi iyi emiyorsa, sütünüzün fazlasını almak için veya göğüs ucunu yumuşatmak için elle sağmak uygundur.

    . Elektrikli pompa: Bebeğiniz prematüre doğmuş ve uzun süre sizi ememeyecekse, hastane tipi elektrikli pompa kiralamalısınız.

    . Pilli Pompa: Arada sağım yapacaksanız pilli pompa alabilirsiniz.

    Hazırlanma ve temizlik:

    * Göğüslerinizi sağmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayınız.
    * Göğüslerinizi temiz tutmak için günde bir kez banyo veya duş almak yeterlidir. Her kullanımdan önce pompanın setlerini sıcak sabunlu su ile yıkayınız.
    * Hastaysanız ve bir ilaç almanız gerekiyorsa doktorunuza danışınız.


    Sütün elle sağılması: .
    - Ellerinizi ılık su ve sabun ile yıkayınız.
    - Göğsünüzün ucunu kaynamış, ılıtılmış su ve pamukla siliniz.
    - Baş parmağınızı göğsün üzerinde saat 12:00 konumunda, orta ve işaret parmaklarınızı göğsün altına kahverengi kısmın gerisine saat, 6:00 konumunda yerleştiriniz. Bu şekilde süt torbacıkları sağılacaktır.
    - Önce geriye daha sonra da parmaklarınızı ileriye doğru yuvarlayarak göğsünüzün ucunu sıkmayacak şekilde göğüs duvarından destek alarak öne doğru sağma işlemini bitiriniz.
    - Elinizin "C" şeklini koruyarak her saat kadranını sağmak üzere göğsünüzde parmaklarınızı dolaştırınız.



    Sütün toplanması:
    Sağdığınız sütü temiz bir plastik veya cam şişede veya süt saklama poşetlerinde saklayabilirsiniz. Şişeleri tamamen doldurmadan, emziksiz bir şekilde kapak ile sıkıca kapatınız. Poşetler ise lastik bir bant ile kapatılabilir. Sağdığınız ve poşetlediğiniz her sütün üzerine bebeğinizin ismini ve tarihi yazmayı unutmayın.

    Sütün ısıtılması:
    Soğuk süt akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir. Sütü fazla ısıtmayın. Bu, sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir. Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması kesinlikle önerilmemektedir.

    Donmuş sütü eritme:
    Buzdolabında, yavaş olarak eritiniz. ( 100 cc. sütün erimesi birkaç saat sürebilir ).
    Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritmede yapılabilir. Kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.


    Diğer önerilerimiz:
    - Sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
    - ikinci kullanımdan sonra kalan sütü atmalısınız.
    - Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın
    - Sütü buzdolabının kapağına koymayın
    - Sütler bir termos içinde, buz ile birlikte taşınmalıdır.

    Anne sütünün saklanma süreleri:
    - Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklayabilirsiniz.
    - Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
    - Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.


    kaynak: minikeller

     
Sütün Sağılması ve Saklama teknikleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Anne sütü ve sağılması

    Anne sütü ve sağılması

    anne sütü sağma video anne sütü kaç saatte bir sağılmalı süt sağma video videoları süt videoları Anne Sütü ve Sütün Sağılması Hazırlayan: Uzman Diyetisyen Şeniz Ilgaz Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü Anne sütünün bazı durumlarda sağılarak bebeğe verilmesi gerekebilir. Özellikle sütü olduğu halde bebeğinden ayrı kalması gereken anneler, çalışan anneler ya da...
  2. Mor Ve Ötesi - Saklama

    Mor Ve Ötesi - Saklama

    beton ormanın avcı ruhLarı kapıLar ardında açLık kodLarının şifresini daha çözememiş ama sürtünüyor birbirine, yağmaLıyorLar hayat bizi büyüttüğü gibi budayabiLir de yarımız toprağın içinde örtüneLim biraz bir kiLit bize az unutmak koLay, karta on taksit sakLama çürüyor kaLbin burada beton ormanın avcı ruhLarı kapıLar ardında açmış koLLarını hikmetini daha çözememiş ama yasLanıyor...
  3. besin satın alma ve saklama

    besin satın alma ve saklama

    SÜT VE ÜRÜNLERİ Hastalık yapıcı mikroorganizmalardan korunmak için iyi kaynatılmış, pastörize/sterilize edilmiş süt ve ürünleri kullanılmalıdır. Pastörize veya sterilize edilmemiş sütler, kabardıktan sonra 5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdır. Kaynatılmış ve pastörize sütler cam kavanozda buzdolabında 12 gün, kutusu açılmış sterilize sütler en fazla 3 gün saklanabilir....
  4. Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Ciltteki lekeleri gizlemek ve tüm yüzün aynı renkte olmasını sağlamak için etkin bir yol olan fondötenini ne tür bir cilde sahip olursanız olun mutlaka az miktarda sürmelisiniz. Belirginleşmesi gereken noktalar gözler ve dudaklar olmalıdır. Yağlı ciltlilerin yarı sıvı bir fondöten, cildi kuru olanların ise krem şeklinde bir fondöten kullanmaları makyajın daha güzel görünmesini sağlar....
  5. Anne Sütünün Sağılması Ve Saklanması

    Anne Sütünün Sağılması Ve Saklanması

    anne sütü nasıl sağılır,anne sütü nasıl akıtılır,anne sütü nasıl saklanmalı,anne sütü nasıl saklanır,anne sütünün muhafaza edilmesi ,gögüsteki sütün sağılıp saklanması hakkında bilgiler Bütün emziren annelerin süt sağmayı öğrenmesi gereklidir. Çünkü anne işine geri döndüğünde veya bebeğinden çeşitli nedenlerle ayrı kaldığında sütünü sağarak, süt oluşumunu ve emzirmenin sürekliliğini...

Sayfayı Paylaş