gebe
  1. Julieт

    Julieт Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    577
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cehennemin dibi

    Tantuni kababı

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Julieт tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 400 gr. kuşbaşı et
    4-5 adet yeşil biber
    2 adet domates
    2-3 diş sarmısak
    Tuz, Karabiber, Pulbiber
    3 kaşık sıvıyağ
    Lavaş Ekmeği için :

    2 su bardağı un
    Yarım paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yarım su bardağı su
    1 çay kaşığı şeker
    Yapılışı :

    Etleri küçük, küçük doğrayın. Tavaya yağ ile birlikte etleri koyup soteleyin. Sonra sarmısakları, çok küçük doğradığınız biberleri ve domatesleri de ekleyip iyice pişirin. Daha sonra baharatları ilave edin.
    Lavaş ekmeği için :

    Ilık suda yaş mayayı eritip, 10-15 dk. bekletin. Sonra un,tuz ve şeker ilave ederek yoğurun. Küçük küçük bezeler yapıp, tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada tek tek pişirin. Daha sonra lavaş ekmeğine etli harcımızı doldurup sarın. Yanına sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz.

     
  2. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    tarif için teşekkürler
     
  3. seeda

    seeda Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    127
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet baharatlı güzel oluyor..yanına turşuda ilave edebilirsiniz...ayrı bi lezzet veriyor...emeğinize sağlık...
     
  4. beyzanin_gulleri

    beyzanin_gulleri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ayy canım güzel bi tarife benziyor ama yapması zor galiba:(
     
  5. askkkk

    askkkk Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Şubat 2010
    Mesajlar:
    51
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel bir tarif denemek istiyorum müsait olduğum bir zamanda
     
  6. Huri

    Huri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tantuni'ye bayılırım gerçekten denemek istiyorum
     
  7. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    ben de severim teşekkürlerrrrrr
     
  8. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    of çok güzel bir tarif
     
  9. ross

    ross Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kızlar mersinli olduğum için bu tarifin yanlış olduğunu belirtmek istiyorum adı tantuni kebabı değil sadece tantunidir ayrıca lavaşı kendiniz yapamzsınız çok zordur tutturmak fırından hazır alınırsınız.içerisinde de sarımsak,ve yeşil biber bulunmaz..
     
  10. yelizsemra

    yelizsemra Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Aralık 2009
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    akdeniz
    tarif için tşk bende mersinliyim ve ross arkadaşımıza katılıyorum içine yeşil biber ve sarımsak bulunmaz:tik:
     
Tantuni kababı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tantuni

    tantuni

    Porsiyon adedi: 4 Kişilik İçindekiler...
  2. Evde tantuni nasıl yapılır tarif verirmisiniz

    Evde tantuni nasıl yapılır tarif verirmisiniz

    Ben tantuniye bayılıyorum , eşim de öyle. Ona sürpriz olarak evde tantuni yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilemedim. Tarifi avr mı bana yardım edebilirmisiniz?

Sayfayı Paylaş