gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    tantuni

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Porsiyon adedi: 4 Kişilik[/FONT] İçindekiler Kıyma Yarım kilo Soğan 3 adet Domates 3 adet Sivribiber 8 adet Ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı Maydanoz 1 demet Sumak, Tuz Yeteri kadar Yufka ekmek veya Lavaş ekmeği [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [​IMG] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı[/FONT]
    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ay çiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarim ay seklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekmeğinin veya yufka ekmeğinin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. Soğutmadan servis yapın...Afiyet olsun melekler :)
    [/FONT]


    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]

     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: tantuni
    ağzım sulandı valla güzel gözüküyor emeğine sağlık canım
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: tantuni

    kız bu saatte gördüm şunu zaten açım aman alahım nasılda nefis görünüyorr eline sağlık canımmm
     
  4. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre
    Ce: tantuni

    slm canimm,guzel paylasim icin tskler deniyecegimm,
     
  5. HİDOŞ

    HİDOŞ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.132
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Ce: tantuni
    oooo benim favorilerimdendir kendimde yaparım çokta güzel olur emeğine sağlık karamel arkadaşlar tavsiye ederim yapmanızı harika oluyo
     
  6. meleğim_rüzgarım

    meleğim_rüzgarım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    560
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Ce: tantuni

    ellerıne saglık cokta gusel gozukuyooo
     
  7. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: tantuni
    tantuni mersine has bir yemek çeşitidir...hatta en meşhur yemeği diyebilirim kızlar aranızda zismini yadırgayan olabilir ama gerçekten şiddetle tavsiye edebileceğim bir yemektir yanlız dip not olarak şunu söylemek istiyorum..sadece kıymadan değil biftektende yapılır yağsız olarak haşlayıp eti kıyma gibi küçük küçük kesiyorsunuz ben yağsız yediğim için biftek tantuniyi tercih ediyorum...müthiş bir lezzettir gerçekten
     
  8. sondamla

    sondamla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cennet
    Ce: tantuni

    :thanks:Teşekkürler:thanks:
     
  9. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: tantuni

    paylaşım için tşkeler
     
  10. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
  11. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa
    yavv şundan yiyemedim gitti :D
     
  12. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    cok lezzetli gözüküyorr
     
  13. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    tantuni = mersin yaff o yapılarakkk tadı olmuyorr gidip yerinde yiyeceksinizz canlarım....
     
tantuni konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tantuni kababı

    Tantuni kababı

    Malzemeler : 400 gr. kuşbaşı et 4-5 adet yeşil biber 2 adet domates 2-3 diş sarmısak Tuz, Karabiber, Pulbiber 3 kaşık sıvıyağ Lavaş Ekmeği için : 2 su bardağı un Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı su 1 çay kaşığı şeker Yapılışı : Etleri küçük, küçük doğrayın. Tavaya yağ ile birlikte etleri koyup soteleyin. Sonra sarmısakları, çok küçük doğradığınız biberleri ve...
  2. Evde tantuni nasıl yapılır tarif verirmisiniz

    Evde tantuni nasıl yapılır tarif verirmisiniz

    Ben tantuniye bayılıyorum , eşim de öyle. Ona sürpriz olarak evde tantuni yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilemedim. Tarifi avr mı bana yardım edebilirmisiniz?

Sayfayı Paylaş