gebe
  1. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0

    Tarçının Faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Young bride tarafından paylaşıldı.

    tarçının faydaları tarçını faydaları, bahartalar, faydalı bitkiler, kurutulmuş bitkiler, sağlıklı yaşam hakkında tüm sorularınızın cevabı burada
    [​IMG]
    TARÇININ FAYDALARI
    Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla tarçın elde edilir. Güney Asya, Orta Amerika, Brezilya’da yetişir. Çubuk veya toz halinde kullanılır.
    KULLANILDIĞI YERLER
    ...
    Tarçın yurdumuzda genellikle sütlü veya hamur tatlılarında, şekerlemelerde, pasta ve bisküvilerde, pudinglerde, bozo ve salep, şeytan kahvesi gibi içeceklerde, tatlı ekmeklerde kullanılmakla birlikte kaynatılarak çay olarak da içilmektedir.

    KULLANIM AMACI
    Tat, koku vermek ve çeşniyi artırmak amacıyla yiyecek ve içeceklere ilave edildiği gibi, kaynatılarak çay olarak halk arasında kimi rahatsızlıklar için kullanılmaktadır.
    Tarçının kabuğunda kokulu ve uçucu bir yağ bulunmaktadır. Kabukları dövülüp toz durumuna getirildiğinde yağının uçması sonucu kokusunu çabuk kaybettiğinden kabuk parçaları şeklinde satın alınmalı ve cam kavanozlarda saklanmalıdır. Kabuk ve toz halde kullanılır. Kullanılacağı zaman öğütülmesi kokusunun daha keskin olmasını sağlar. Genellikle yiyeceklerin hazırlanmasında ve servsilerinde toz halde kullanılmakla birlikte içeceklerin hazırlanmasında kabuk tarçından yararlanılır.
    FAYDALARI
    - Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
    - El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.
    - Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
    - Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
    - Cinsel isteği arttırır.
    - Gaz söktürücüdür.
    - Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
    - Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
    - Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.
    - Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.

    KULLANIŞ ŞEKLİ
    Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılır. Tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri yok eder. Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi gelir. Tarçın esansı gıda ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır.
    EN ÖNEMLİ FAYDASI
    Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar. Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.

     
Tarçının Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tarçının yararları

    Tarçının yararları

    tarçının yararları tarçının zararları tarçının yararları, ve zararları O burcu burcu kokusu ile bir çok tatlıya lezzetli bir aroma katan ve oldukçada faydalı olan tarçın hakkında bilgiler aşağıda Melek'ler:) TARÇIN: Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır. Tarçının Faydaları: Tarçın ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki...
  2. Kantaronun Faydaları

    Kantaronun Faydaları

    Kantaron nedir Kantaronun Faydalar Kantaron yararları Alternatif tıp tedavilerine kullanılan şifalı bitkilerden kantaron. özellikleri ve kullanımı ile ilgili bilgilerimiz şöyle melekler :) Ilıman iklimlerde yetişen ve farklı renklerde çiçek açan bir bitki olan Kantaron Otu Bitkisi, A ve C vitaminleri ile çeşitli mineraller içerir. Sarı Kantaron ve Kırmızı Kantaron olarak ikiye ayrılır....
  3. Devedikeninin Faydaları

    Devedikeninin Faydaları

    Deve dikeni Devedikeni Yararları Devedikeni neye iyi gelir Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan şifalı bitkilerden devedikeni, özellikleri ve faydaları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Deve dikeni; İnce ve çengelli bir yapıya sahip olan ve yaşken güzel koku veren, 1,5 metreye kadar boylanabilen büyük, otsu bir bitkidir.Halk arasında bilinen diğer isimleri ;Akkız, Kasna, Eşek...
  4. Biberiyenin Faydaları

    Biberiyenin Faydaları

    Biberiyenin Yararları Nedir Biberiye ve Faydaları Mutfağımızda et yemeklerinde olduğu kadar alternatif tıp tedavilerinde de kullanılan biberiyenin faydalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz melekler :) Latincede deniz nemi anlamına gelen “Rosmarinus Officinalis” olarak adlandırılan biberiye hem çok kolay yetişen hem de pek çok rahatsızlığa şifa olan bir bitkidir. Biberiye özellikle...
  5. Zikrin Faydaları

    Zikrin Faydaları

    Zikrin Faydaları nelerdir lütfen biliyorsanız konmusunu açın bilgi verin.

Sayfayı Paylaş