gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Tarçınlı Limon Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Melişleirim farklı bir lezzet sevenler için çok güzel bir tarif..:) [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet limon
    1 adet soğan
    2 diş sarımsak
    5 su bardağı et suyu
    1 çorba kaşığı mısır unu
    3_4 yaprak taze biberiye
    1\2 su bardağı süt kremesı
    1 çay kaşığı tarçın
    bir tutam toz zencefil
    15 gr tereyağı
    tuz

    Hazırlanışı

    Soğan ve sarımsağı ince kıyın tereyağını eritip soğan ve sarımsağı kavurun.Unu ilave edin karıştırarak kavurun et suyunu karıştırmaya devam ederek azar azar ilave edin.Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.Kaynayan çorbaya limon suyunu ekleyin.Zencefil,tuz,tarçın ve limon kabuğunu ekleyip kısık ateşte 10 dk pişirin.Çorba suyundan bir kaç kaşık alıp kremayla bir kasede iyice yedirerek karıştırın.Çorbayı ocaktan alın ve kremayı ilave edin.Biberiye yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

     
Tarçınlı Limon Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tarçınlı Kızılcık Şerbeti

    Tarçınlı Kızılcık Şerbeti

    lohusa şerbeti kızılcık şerbeti yapımı kızılcık yapılışı nasıl yapılır Malzemeler 4 lt. su 1 kg. kızılcık 1/2 kg. toz şeker 1 adet çubuk tarçınYapılışı Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya yıkanmış kızılcıkları ve çubuk tarçını atın. Çubuk tarçın yoksa toz tarçın da kullanabilirsiniz. Ancak toz tarçın kaynadığı zaman (mesela elmalı kurabiye vb... yaparken) tadı bozulduğu...
  2. limon

    limon

    (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron) Mart-ekim aylari arasinda beyazimsi-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarinda, kisin yapraklarini dökmeyen küçük boylu agaçlar. Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde genis çapta yetistirilir. Onuncu asirda Araplar tarafindan Avrupa’ya getirilmistir. Yapraklari oval, tüysüz, parlak yesil renklidir. Çiçeklerin taç...
  3. tarçınlı kurabiye

    tarçınlı kurabiye

    malzemeler: 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu yarım su bardağı pudra şekeri üzerine: yarım su bardağı pudra şekeri 1 çorba kaşığı tarçın yapılışı: bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin...
  4. Limon

    Limon

    (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron) Mart-ekim aylari arasinda beyazimsi-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarinda, kisin yapraklarini dökmeyen küçük boylu agaçlar. Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde genis çapta yetistirilir. Onuncu asirda Araplar tarafindan Avrupa’ya getirilmistir. Yapraklari oval, tüysüz, parlak yesil renklidir. Çiçeklerin taç...
  5. muhteşem tarçınlı  cevizli kekim :)

    muhteşem tarçınlı cevizli kekim :)

    cevizli tarçınlı kek tarçınlı cevizli kek, tarifi, yapılışı, malzemeleri, resimleri, ile ilgili muhteşem bi tarif arkadaşlar TARÇINLI CEVİZLİ KEK Keki genelde bir gün bekledikten sonra yenilmesini severim. İyice soğumuş, kendine gelmiş gibi düşünürüm. Sıcağıyla sanki hamurlaşıyor gibi. Ama tabii aciliyete göre değişir. Malzemeler: 1 su bardağı süt 3 adet yumurta1...

Sayfayı Paylaş