gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    tarhunotu

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    tarhun otu ile zayıflama tarhun otu zayıflama otunun zararları zararları almanca Familyası Compositae İlmi Adı Artemisia dracunculus
    Fransızca Estragon
    İngilizce Tarragon
    Almanca Estragon
    Kullanılan Kısmı Bitkinin tümü
    Yetiştiği Yer Batı Rusya, Kaliforniya, Avrupa,
    Ülkemizde: Ankara, Erzurum, Gaziantep, Urfa
    Toplama Zamanı Mayıs - Ekim
    Özelliği Sindirimi kolaylaştırır, iştah açıcı, spazm giderici, idrar ve gaz söktürücü, kurt, solucan söktürücü, kabız etkili.
    Sağlık Açısından İştahsızlıkta, ağır sindirimde, hava yutmada, hıçkırıkta, idrar zorluğunda, nöro-vejetatif sistemin bozukluğunda yararlıdır. Ayrıca kokulu fermantasyona ve bağırsak parazitlerine karşı koyar. Zayıflama kürlerinde uygulanan tuzsuz rejimlerde tuzu aratmaz. Mideyi tahriş etmeden uyarır; zararsız bir iştah açıcıdır.
    Mutfakta Kullanılışı Özellikle salatalarda, yeşil veya domatesli. Yavan yemeklere çeşni katar. Omlet, tavuk (tarhunotlusu), söğüş, çeşitli soslarda (bearnez, holandez, römulad vb ). Tarhunotu güzel kokusuyla tuz, biber ve sirkenin yerini tutabilir.
    Estetik Açıdan Yeri yoktur.
    Ek Bilgi Yunanlılar ve Romalılar bu bitkiyi tanımamışlar. 13. yüzyılda her ne kadar botanikçi ve eczacı İbn-al-Baytar kısaca bu bitkiyi tarif etmişse de ancak 16. yüzyılda baharat olarak kabul edilmiştir. İngiltere bu bitkiyi 1548′de, Amerika ise 1806 yılında tanımıştır.
    alıntıdır

     

Sayfayı Paylaş