gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113

    Tas kebabı tarifi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    bu konu;tas kebabı nasıl yapılır,tas kebabı malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir
    Eşimin en sevdiği yemeklerden biridir tas kebabı..Bayram sofralarının vaz geçilmez etli pilavıdır.Yapılışı ilk başlarda bana zor gelsede şimdi daha pratik olduğumu söyleyebilirim.Pilav ile eti bir arada yemeğe alışkın olabilirsiniz. Ama ikisinin bir arada piştiği mükemmel lezzeti bilmiyorsunuz.Etin saldığı suyla pilavın demlenmesi çok lezzetli. Bu tarifle ailenizin ve yemekte ağırlayacağınız konuklarınızın gözdesi olacaksınız. Kurban bayramında sofranıza değişik bir lezzet olarak sunum yapabilirsiniz..Tas kebabı nasıl yapılır diyorsanız ,tarifimize göz atmanız yeterli

    [​IMG]


    Malzemeler
    Yarım kilogram kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı doğratınız)
    2 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı salça
    3 bardak kaynar su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 bardak pirinç
    Tuz karabiber


    Bir tencere içerinse etleri 2 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyunuz ve etlerin rengi değişene kadar kavurunuz. Suyunu salıp çektiği zaman ayıklatıp ince, ince doğradığınız soğanları, salçayı, karabiberi ve tuzu ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.
    Daha sonra etleri ateşe dayanan derince bir tasın içerisine alınız. Bu tası bir tepsi içerinse ters kapatınız ve üzerine de ağır bir şey koyunuz. Tepsinin kenarlarına 1 bardak su koyunuz ve ocağınızın altını açarak üzerine koyunuz ve kaynatınız. Kaynayınca ocağınızı kısınız. Etler yumuşayıncaya kadar altı kısık olarak bir saat kadar pişiriniz. Suyunda azalma olursa az, az sıcak su koyunuz.
    Tepsinin kenarlarından 2 bardak kaynar su ekleyiniz. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri kapalı olan tasın etrafına yayınız.
    Tepsinin üzerini bir kapakla örtünüz. Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
    Pişince 15 -20 dakika demlendiriniz ve ardından üzerinde kapalı olan tası kaldırınız ve ortasında et bulunduğu için sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.


     
Tas kebabı tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. islim kebabı tarifi

    islim kebabı tarifi

    islim kebabı Malzemeler: 1,5kg ince uzun patlıcan 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış 3-4 adet küçük domates köfte için: yarım kg kıyma 1 yumurta 1 kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş) tuz karabiber sos için: 2-3 domates sıvıyağ 1 çay bardağı su tuz Hazırlanması: Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece...
  2. Fransiz Usulü şarapli Tas Kebabi

    Fransiz Usulü şarapli Tas Kebabi

    Malzemeler : 1 kg. sığır filetosu 200 gr. ince kıyılmış pastırma 50 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 12 arpacık soğan 2 çorba kaşığı un 1 bardak et suyu 2 diş dövülmüş sarmısak Buket garni (birbirine bağlanmış defne yaprağı, maydanoz, kekik) 2 bardak kırmızı şarap 100 gr. mantar Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış ekmek ve ince kıyılmış...
  3. çingene kebabı tarifi

    çingene kebabı tarifi

    çingene kebabı çingene kebabı nasıl yapılır çingen 250 GR.İRİ SOĞAN ½ DEMET MAYDONOZ 2 ORTA BOY DOMATES TUZ- KARABİBER- KIRMIZI- BİBER- SUMAK YAPILIŞI Kıymaya biraz su tuz ekleyerek kavurun ve sıvı yağ ekleyin. Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri (suyunu sıkın) kıymaya ilave edip ,kısık ateşte domateslerin ezilip suyunu...
  4. kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates2 adet yeşil biber8 adet mantar2 adet soğan1 su bardağı bezelyekekiktuzkarabiberYapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi atın. domates ,yeşil biber ve mantarları doğrayın. soğanları dörde bölün .bezelyeleri de ekleyerek ,hepsini haşlayın karıştırın . hazırladığınız...
  5. Yoğurtlu Kebap Tarifi

    Yoğurtlu Kebap Tarifi

    yoğurtlu iskender tarifi yoğurtlu kebap tarifi döner yogurtlu kebab orman kebabı Malzemeler: 300 gr kıyma 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta 1/2 demet maydonoz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay bardağı galeta unu 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik sıvı yağ Sosu ve İç Harcı için: Bayat ekmek 1.5 kase yoğurt 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı...

Sayfayı Paylaş