gebe
  1. nisan yagmuru

    nisan yagmuru Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kostence

    tatar yemekleri

    Konu, 'Çöplük' kısmında nisan yagmuru tarafından paylaşıldı.

    tatar köftesi tatar yemekleri tataristan yemekleri tatlıları resimli
    ilk once belki tatar olmayanlarin arasinda en mesur olaniyla baslamak isterim o da cigborek(asil adi tatarca shuberek,shiborek)
    Malemeler: (4-6 kişi için 24 adet)

    hamuru için malzemeler;

    • 4 su bardağı un
    • bir tatlı kaşığı (silme) tuz
    • su
    harcı için malzemeler;


    • 250 kg kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
    • ½ çay bardak su
    Yapılışı:

    1. bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
    2. diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
    3. meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
    4. hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
    5. hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
    6. hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.


    çiğböreğin bazı püf noktaları;


    • varsa şöyin kazanda ve kuvvetli bir ateşte pişirin
    • harcı biraz sulu olsa daha lezzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiböreklerin çoğu daha sulu olacaktır.
    • hamurlar açılırken bir birine yapışmaması için unlamak gerekir. çiböreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini ve lezzetli olmasını sağlar.
    • içine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılıp kızartılmalıdır.
    • ayranla yenilmesi tavsiye olunur.
    afiyet olsun...
    [​IMG]
    biz bazen tavuk etiyle de yapiyoruz genelde gogus kismini kullanarak ve bol baharatla guzel oluyor
     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: tatar yemekleri

    paylaşım için tşkler canım
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113
    Cevap: tatar yemekleri

    off ya iştahım kabardı valla :çitos:emeğine sağlık canım
     
  4. nisan yagmuru

    nisan yagmuru Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kostence
    Cevap: tatar yemekleri

    Tatar yemekleri serisine devam ediyoruz
    huzurlarınızda tavalokum bazı yerlerde peşlokum diye de biliniyor
    [​IMG]

    İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma karabiber, pulbiber ile kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.


    Mayalı hamur yapılacak
    Bi kilo una 2 su bardağı ılık su,bi tatlı kaşığı şeker,bi tatlı kaşığı tuz
    Şeker kabartması için konur, yaş maya konur hamur yapılıp üstü kapatılıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
    Ellediğimizde kabarıp iplik iplik olmuşsa mayası gelmiştir yaklaşık 20dk yeter
    el yağlanıp iri yumurta büyüklüğünde hamur parçası koparılıp yağa batırılır katmerlenmesi için elde biraz katmerlenecek şekilde yoğrulur.
    [​IMG]
    Elde çukurlaştırılıp içine köfte büyüklüğünde iç konur alt taraftan büzülüp toplanıp sıvı yağa daldırılır
    [​IMG]
    tepsiye dizilir
    [​IMG]
    Sıcak fırına sürülüp pişirilir fırından çıkınca su serpeleyip üzeri bir bezle kapatılır on dakika sonra yeterince yumuşayıp demlenmiş olur

    İçi: Bol çentilmiş soğanlı, yeşil biberli, kıyma karabiber, pulbiber ile kavrulmadan karıştırılarak iç malzemesi yapılır, kıymanın yağlı olması lazım eğer kıyma yağsızsa biraz su konulur.
    alintidir
    biz bunu top hamurlari bir bir acip eti koyduktan sonra rulo haline getiriyoruz o zaman eti ortada toplanmiyor
     
    Son düzenleme: 11 Haziran 2008
  5. nisan yagmuru

    nisan yagmuru Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kostence
    Cevap: tatar yemekleri

    MALZEMELERİMİZ
    bir kilo un, yaklaşık yarım litre su ve bir çorba kaşığı tuz[​IMG]

    unun ortasını açıp suyu yavaş yavaş ilave ederken unu yedirerek bulamaç haline getirin
    su bittiğinde etrafındaki unu yavaş yavaş katın bulamaç akıcılığını yitirince unun tamamını
    katarak yoğurun ve hamur haline getirin biraz yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın

    hamur dinlendikten sonra yufkalar açılır ve 6-7 parmak genişliğinde kareler kesilir
    [​IMG]karelerin uçları ortada birleştirilerek bohça gibi yani zarf gibi kapatılır
    [​IMG]yaptığımız bohça katlamaları kızgın yağa atılarak kızartılır


    yağdan çıkardığımız bohça katlamalarının dört ucunun birleştiği ortasına sıcakken toz şeker dökülür
    şekerler sıcaktan eriyerek hamura yapışır

    bohça katlamaları düğünde oğlan evine oğlan evinin akrabaları ve tanıdıkları tarafından getirilir ve oğlan evide bunları kız evine götürür.alintidir
    bizim bu tarafta nisanda erkek tarafi kiza goturur bohcayla beraber,bir de meyve sepeti.isteyen bundan goturur isteyende kurabiye yaptirir ama asil eskilerden klama adet bohca katlamadir

     
    Son düzenleme: 11 Haziran 2008
tatar yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baraba tatarları

    Baraba tatarları

    Baraba Tatarları; Batı Sibirya’da, (Rusya Federasyonunun güney sınırının, Kazakistan, Çin ve Moğolistan sınırları ile birleştiği bölgenin kuzeyinde) Altay ve Tuva Cumhuriyetlerinin (Özerk bölgelerinin) kuzeyinde, Tomsk, Abakan, Krasnoyarsk kentleri çevresinde ve bu bölgenin batısındaki Tobol nehrinin kenarına kurulu, Tümen, Tobolsk, Tara, Barabinsk kentleri çevresinde, ayrıca yukarıda saydığım...
  2. Nogay Tatarları

    Nogay Tatarları

    tatar nogay nogay tatarları tatar form tatarlari NOGAYLARIN KÖKENİ Türk tarihinde Nogay veya Nokay sözüne ilk olarak, bir Türk imparatorluğu olan Avar Devletinde,bilhassa 492 ile 506 yılları arasında hükümdarlık yapmış Nokay kağan devrinde rastlamaktayız. Yalnız Avar döneminde Nogay ismi bir boy ismi olmamıştır. İkinci defa ise yine bir Türk imparatorluğu olan Altınorda Devletinde , bilhassa...
  3. Tatar Ramazan

    Tatar Ramazan

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. Tatar Ramazan Karakteri

    Tatar Ramazan Karakteri

    Bu sayfa; Tatar Ramazan Karakteri konusu hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, yıllar önce Kadir İnanır'ın büyük bir başarıyla canlandırdığı Tatar Ramazan dizisi ekranlara dizi versiyonuyla geri döndü. Yayınlanan ilk bölümüyle beğeni toplayan Tatar Ramazan dizisi ilgi göreceğe benziyor. Bu syfamızda biz de sizlere dizinin ana karakteri Tatar Ramazan hakkında bilgiler vereceğiz....
  5. Tatar Ramazan Tatar Ahmet Karakteri Hakkında

    Tatar Ramazan Tatar Ahmet Karakteri Hakkında

    Bu sayfa; Tatar Ramazan Tatar Ahmet Karakteri Hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, Tatar Ramazan dizisinin baş karakterlerinden birisi de Ramazan'ın babası rolündeki Tatar Ahmet. Bu önemli rol için Türk sinemasının usta aktörlerinden, önemli bir isim Ahmet Mekin seçildi. Bakalım Ahmet Mekin'in hayat vereceği Tatar Ahmet karakteri nasıl biri? Tatar Ahmet, Ovacık’ın eski...

Sayfayı Paylaş