gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    TAVUK ÇORBASI / Yunan Mutfağı

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 1/2 su bardağı pirinç 7,5 su bardağı tavuk suyu
    4 yumurta
    2 limon suyu
    2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    1/2 kahve kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz


    Hazırlanışı :
    Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün.

    Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın.

    Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın. Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin. Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın.

    Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin. ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ). Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın.

     
TAVUK ÇORBASI / Yunan Mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yunan mutfağı!

    Yunan mutfağı!

    yunan mutfağı Yunan Salatası Malzemeler 4 adet domates 2 adet salatalık 2 adet kuru soğan 3 adet yeşil sivri biber Yarım su bardağı siyah zeytin 200 gr feta peyniri (tıpkı bizim orta yağlı beyaz peynirimize benzer) 1 yemek kaşığı kapari Sosu için 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 2 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Domatesleri iri dilimler şeklinde...
  2. terbiyeli pirinçli tavuk çorbası!

    terbiyeli pirinçli tavuk çorbası!

    pirincli tavuk corbasi pirinçli tavuk çorbası pirinçli çorbası tarifi terbiyeli çorba bebek 4 kap tavuk suyu 1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus 1 tavuk gogsu, kub seklinde dogranmis Tuz Karabiber Terbiyesi: 2 yumurta sarisi 4 yk limon suyu Tavuk suyunu orta boy bir tencerenin icinde kaynatin. Icine pirinc, tavuk parcalari, tuz ve karabiberi ilave edin. Isiyi ortanin altina dusurun. Kapagini...
  3. Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Rus mutfağından Kiev Tavuğu

    Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin. Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım...
  4. yoğurtlu tavuk çorbası

    yoğurtlu tavuk çorbası

    yoğurtlu tavuk çorbası yogurtlu tavuk corbasi yoğurtlu terbiyeli çorbası terbiyeli yoğurt Malzemeler 1 su bardağı yoğurt Tavuk eti...(göz kararı) 1 yumurta 1 avuç şeheriye 1-2 kaşık un 1 tutam tuz Hazırlanışı Tavuk eti ve şehriye tencereye konarak üzerini örtecek derecede su ilave edilir. Et piştikten sonra etler didilir. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Tencereye boşaltmadan...
  5. Havuçlu Tavuk Çorbası

    Havuçlu Tavuk Çorbası

    havuçlu tavuk çorbası havuçlu tavuk suyu çorbası patatesli çorba tavuklu havuç Melişlerim a vitamini deposu havuç tavuk etiyle buluşturup hem lezzetli hemde beslayici bir çorba hazırlayabilirsiniz:) Malzemeler 250 gr tavuk gögüsü 3 adet orta boy havuç 6 bardak tavuk suyu 1 fincan un 2 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı limon suyu damak tadınıza göre tuz,karabiber Hazırlanışı Havuçların...

Sayfayı Paylaş