gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Tavuk pişirmek sadece 4 dakika

    Konu, 'Güncel Haberler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Mersin'de yaşayan Abdulhalik Katar ve oğlu, yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlayan bir ocak geliştirdi. [​IMG]



    Mersin'de, baba ile oğulun geliştirdiği ocak, yüzde 80'e varan enerji tasarrufu sağlıyor, tencerede tavuğu 4 dakika gibi kısa sürede pişirebiliyor.

    Mersin'de faaliyet gösteren Jüpiter Metal Sanayi'nin sahibi Abdulhalik Katar, yıllardır çeşitli modellerde ocak üretimi yaptıklarını söyledi. Piyasada benzer ürünlerin çoğalması üzerine arayış içine girdiklerini belirten Katar, yeni ürün geliştirmek üzere makine mühendisi olan oğlu Mehmet Katar ile çalışarak, enerji tasarrufu sağlayan bir ocak geliştirdiklerini ifade etti.

    ''Mutfak Harikası'' adını verdikleri ocağın hem gaz hem de elektrik ile çalışabildiğini anlatan Katar, ''Hiçbir devlet desteği almadan geliştirdiğimiz ISO 9001 Kalite Belgeli ocak, yemek pişirmenin yanı sıra üzerinde ızgara yapılmasına ve yumurta pişirilmesine bile imkan sağlıyor'' dedi.

    Enerji 4 dakika sonra kesiliyor


    Katar, ocağın üstündeki özel yüzeyin çabuk ısınan ve ısıyı uzun süre tutan bor madeninin de bulunduğu çelik, krom gibi 13 farklı metalden üretildiğini, farklılığın da bu yüzeyden kaynaklandığını söyledi.

    Enerji kesilse dahi depoladığı ısıyı uzun süre saklama özelliği bulunan metal yüzeyde ayrıca hamur işleri, et mangal, yumurta pişirilebildiğine dikkati çeken Katar, ''Elektrik ve tüple çalışma sistemini devreye sokan düğmeler ile ısı göstergesinin bulunduğu ocak, portatif olması nedeniyle her yere taşınabiliyor'' diye konuştu.

    Ocağın yaptıkları hesaba göre yüzde 80'lere varan enerji tasarrufu sağladığını öne süren Katar, şöyle konuştu:

    ''Ocağın üzerindeki özel metalin ısısı ister gaz, ister elektrik ya da her ikisi kullanılarak 2 ile 4 dakikada, 250 dereceye kadar çıkarılıyor. Ardından ısınan metalin üzerine konulan tencerede tavuk 4 dakika gibi kısa sürede servise hazır hale geliyor. Pişim süresi daha uzun olan yemekler ise yaklaşık 1,5 saat daha ısısını koruyan ocakta pişmeye devam ediyor. Bu süreçte ocağın üstüne konulan yemek, taşmadan, yanmadan pişiyor. Ocağımız sağlıklı olmasının yanında bir ayda tüketilen bir tüpün ömrünü 6 aya kadar çıkarıyor. Ocakta sadece elektrik kullanıldığında ise faturada önemli miktarda tasarruf sağlıyor.''

    Katar, geçmişte gaz ocak kullanılan evlere bugün fırınlı ocakların girdiğini hatırlatarak, gelecekte de her evde ürettikleri ocağın kullanılacağını iddia etti.

    Katar, yeni sunumunu yaptıkları ürünlerine kısa sürede yurt dışından da ilgi geldiğini, bir Fransız firmanın kendileriyle ilgilendiğini kaydetti.

    alıntı


     
Tavuk pişirmek sadece 4 dakika konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal 3 adet mantar, 1 adet havuç 4 dilim kasar peyniri 1 cay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Yemeğin Tarifi Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın. Rulo...
  2. Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber Yemeğin Tarifi Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm...
  3. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  4. Pişirmek

    Pişirmek

    Pişirmek maksadına kavuşmaya, pişinmeye çalışmak bir işi canlandırmaya, Çiy bir şeyi pişirmeye çalışmak bir işe teşebbüs etmeye, pişirmeşi gerçekleştirirse maksadına ermeye ve rızka, Keşkek vu bulamaç dışındaki yemekleri pişirmek rızka; keşkek ve bulamaçç pişirmek üzüntü ve kedere delalet eder.Yuvadaki huzur ve mutluluğu simgeler. Pişirilen şey ile birlikte yorumlanır.Rüyada ateste yemek...
  5. 20 Dakika Dizisi 4. Bölüm Fragmanı

    20 Dakika Dizisi 4. Bölüm Fragmanı

    Bu konu; 20 Dakika Dizisi 4. Bölüm Fragmanı hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, ilginç konusuyla yayınlanan diziler arasında hayli ilgi çeken 20 Dakika, içinden çıkılmaz bir hale doğru yavaş yavaş ilerliyor. Melek 'in cezaevinde zor şartlara alışma süreci yürek burkarken, Ali 'nin dışardaki çaresizce çırpınışları da insanı son derece üzüyor. Geçen haftaki bölümde profesyonel...

Sayfayı Paylaş