gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Tavuklu Karnıyarık

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    tavuklu karnıyarık















    [​IMG]





    Malzemeler

    3 Adet tavuk budu
    1 kg. Patlıcan
    1/2 Çay bardağı zeytinyağı
    2 Adet soğan
    4 Diş sarımsak
    3 Adet dolmalık biber
    3 Adet biberiye dalı
    2 Adet domates
    1 Tatlı kaşığı karışık salça
    1/2 Tatlı kaşığı tuz
    1/2 Çay kaşığı kimyon
    1/2 Çay kaşığı karabiber
    1 Çay kaşığı köri

    Yapılışı


    Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur.
    Üzerine tuz serpilerek 20 dakika kadar acı suyu çıkması için bekletilir.
    Daha sonra iki el ile iyice sıkılarak hem acı suyundan hem de tuzundan arındırılır.
    Patlıcanlar zeytinyağı dökülen tavada kızartılır ve yayvan bir tencereye var ise toprak güveç içine dizilir.
    İç malzeme hazırlığı soğanların zeytinyağı içinde kavrulması ile başlar.
    Soğanlar pembeleşince doğranan sarımsaklar ve ince ince doğranan biberler de eklenir.
    Diğer bir tarafta ise tavuk butları kuşbaşı şeklinde doğranır ve malzemelerin üzerine dökülür. Tencereye taze biberiye dalları da katıldıktan sonra doğranmış olan domatesler ilave edilir.
    Son olarak da salça, kimyon, karabiber ve köri da ilave edilerek kavrulma işlemine birkaç dakika daha devam edilir.
    Daha sonra tencerenin ateşi kapatılır.
    Tencere içinde bekleyen kızarmış patlıcanlar tam ortasından bıçak ucu ile yarılır ve iç malzemesi orantılı olarak patlıcan içlerine doldurulur.
    İç malzemenin hazırlandığı tencere içine bir çay bardağı su döküp bu yemeğin üzerine ilave etmeyi unutmayınız.
    Tencerenin altı yakılır, yemek önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir ve servise hazır hale gelir.
    Afiyet olsun.


     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ay ben bunu yılbasında yapayımm kolay
     
Tavuklu Karnıyarık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. meyaneli karnıyarık

    meyaneli karnıyarık

    Malzemeler 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI MAYDANOZ 3 DİŞ SARIMSAK 1 SOĞAN 1 YUMURTA 1 BARDAK SÜT 1 DOMATES VEYA 1 KAŞIK SALÇA 300 GR KIYMA 1 KG PATLICAN TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER Yapılışı KIYMAYI RENDELENMİŞ SOĞANLA KAVURUN.TUZ, KARABİBER, BİR KAŞIK TEREYAĞI, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLE SARIMSAĞI, KIYILMIŞ MAYDANOZU EKLEYİP, BİRAZ DAHA KAVURUN.PATLICANLARI ALACA SOYUN, BİR KENARINI...
  2. Tavuklu Çorba

    Tavuklu Çorba

    Tavuklu Çorba 3Su bardağı tavuk suyu 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı un 1 Parça göğüs eti 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı kırmızı biber hazırlanışı" Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tencereye tavuk suyunu dökün ve ocağa koyun. Kaynamaya başlamadan hazırladığınız karışımı içine ilave edin. Koyulaşmaya başlayınca daha önce küçük parçalara...
  3. Karnıyarık Poğaça

    Karnıyarık Poğaça

    karnı yarık poğaça karnıyarık poğaça karniyarik pogaca karnıyarık tarifi karni yarik pogaca Malzemeler; 3 su bardağı ılık süt 200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz) 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 paket yaş maya(42gr) 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1,5 kg un ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu...
  4. Tavuklu Karikatürler

    Tavuklu Karikatürler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  5. Tavuklu risotto

    Tavuklu risotto

    TAVUK SEVERLERE FARKLI BİR LEZZET Malzemeler, 2 bardak Risotto pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı 300 gram tavuk göğüs fileto 150 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 5 bardak tavuk suyu Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı krema Damak tadınıza göre tuz ve karabiber Hazırlanışı, Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup...

Sayfayı Paylaş