gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    tavuklu patlıcan sarma

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: - 300 gr. kuşbaşı tavuk eti, - 5 adet patlıcan, - 2 adet yeşil biber,
    - 4 diş sarmısak,
    - 2 adet domates,
    - 1 adet soğan,
    - 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
    - Tuz, karabiber,
    - Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ.



    Yapılışı:Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına 4'e kesin. Tuzlu suda bekletip kurulayarak sıvı yağda kızartın. Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğanı ve sıvı yağı ilave edip biraz pişirin. Doğranmış domatesi, kıyılmış yeşil biberi ve sarmısakları ekleyip karıştırın. Tuz ve karabibier ilave edin. Patlıcanları düz bir tabağa çapraz olarak yayın. Ortasına tavuklu harç koyup patlıcanları sarın. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates ve biber koyup kürdanla tutturun. Sarmaları fırın kabına dizip üzerine 1 çay bardağı su ilave edip, 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

     
tavuklu patlıcan sarma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Kakaolu sarma

    Kakaolu sarma

    kakaolu sarma sarma kek kakaolu tatlısı Melişlerim çok güzel bir tarif mutlaka deneyin çok beğeneceksiniz:) Malzemeler 1 kilo süt 3,5 kahve fincanı un 4 kahve fincanı şeker 50 gr kakao 1 paket krem şanti 300 gr hindistan cevizi 1 su bardağı süt Süslemek için damla çikolata Yapılışı Süt,kakao,un,ve şekeri derin bir tencerde karıştırın.Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.El...
  5. Tavuk Sarma

    Tavuk Sarma

    tavuk sarma tavuk fileto sarma forumda varmı diye baktım ama buna benzer sanırım birkaç tarif verilmiş ama tam benzerini bulamadım sizlerle paylasmak istedim :) Malzemeler, 2 parça tavuk göğüs fileto 10 dilim salam 5 adet salatalık turşusu 1 adet yumurta 1 kâse mısır gevreği 1 çay kaşığı karabiber Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Tavuk filetoları tuz ve...

Sayfayı Paylaş