gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Taze peynir yiyeyim derken, Brusella mikrobu kapmayın!

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    peynir salamurası nasıl yapılır taze peynir nasıl salamura yapılır salamura kurulur Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, taze peynirin tüketilmemesi gerektiğini bildirdi. Buzgan, Brusella hastalığının hayvanlardan insanlara süt ve süt ürünleri yoluyla bulaşan, önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.
    Peynir veya diğer ürünler yapılırken sütün iyi kaynatılmaması sonucu mikropların ölmediğini ve bu mikropların uzun süre yaşayabildiğini ifade eden Buzgan, hastalığın bu yolla insanlara bulaştığını belirtti.
    Buzgan, Brusella'nın, enfekte hayvanların sütlerinin kaynatılmadan tüketilmesi ve taze peynirin tüketilmesiyle daha çok ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ifade ederek hastalığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak görüldüğünü kaydetti.
    Bu nedenle hayvanların, süt kuzusu ve süt danası şeklindeyken, hastalığa karşı mutlaka aşılanması gerektiğine dikkat çeken Buzgan, şunları söyledi:
    "Hastalıkta en önemli şey bu. Hasta hayvanların etinin, sütünün tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaş olarak bu ürünleri alırken dikkat etmemiz gereken şey, sütün kaynatılarak peynir yapılmış olduğundan emin olmak ve taze peynir tüketmemek. Bilinmeyen bir peynir alındığında veya kışın tüketilecekse uygun salamura ortamında asgari 3 ay tüketilmeden bekletilmesi gerekiyor."
    Buzgan, Brusella hastalığının terleme, ateş, vücutta kırıklık ve halsizlik, kusma, baş ağrısı gibi belirtileri olduğunu, bunların diğer hastalıkların belirtileriyle karışabildiğini ifade ederek hastalığın kalp zarı iltihabı ile kadın ve erkeklerin genital organlarında rahatsızlıklara da yol açtığını bildirdi.



     
Taze peynir yiyeyim derken, Brusella mikrobu kapmayın! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Brusella (brusellozis)

    Brusella (brusellozis)

    Uzun süreli ancak dalgalı ateşle karekterize bir enfeksiyon hastalığıdır. 8-10 günlük ateşli dönemler arasında 4-5 günlük ateşsiz veya hafif ateşli dönemler mevcuttur. Ateşin çıkış ve inişi yavaş yavaş olur. İnsanda brusella yapan mikroplar arasınd aen sık karşılaşılanı Brucella melitensis dir. Mikrobu taşıyan hayvanların salgılarından, pastörize edilmemiş veya kaynatılmamış sütlerden...
  2. Mikrop

    Mikrop

    Eğer korkmadan olayların üstüne giderseniz, bütün sıkıntılardan kurtulacaksınız demektir. Geleceğinizin parlak olacağına yorumlanır. Eğer korkmadan olayların üstüne giderseniz, bütün sıkıntılardan kurtulacaksınız demektir. Geleceğinizin parlak olacağına yorumlanır. Kişinin hakkının yeneceğine ve iftiraya uğrayacağına işaret eder.Rüyada mikrop kaparak hastalandiginizi görmek yapmakta oldugunuz...
  3. taze peynirden uzak durun

    taze peynirden uzak durun

    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, taze peynirin tüketilmemesi gerektiğini bildirdi. Buzgan, Brusella hastalığının hayvanlardan insanlara süt ve süt ürünleri yoluyla bulaşan, önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Peynir veya diğer ürünler yapılırken sütün iyi kaynatılmaması sonucu mikropların ölmediğini ve bu mikropların uzun süre yaşayabildiğini...
  4. mikropla savaş

    mikropla savaş

    mikroplarla savaş mikropla savaş mikroplarla video konusu ilgili video Mikrop çıkmış yürümüş, yürümüş…(Sağ elin baş parmağı sol kol üzerinde yürütülür.) Bir evin açık kapısından içeri girmiş. (Avuç ortasına gelinir.) Bir de bakmış merdivenler var, Başlamış çıkmaya. (Parmaklardan çıkılır.) Üst kata çıkınca, kapıyı vurmuş. (Elin üst kısmına diğer elle vurulur.) Tak… tak… kim o ? (Çocuk sesi...
  5. Makyaj yaparken mıkrop kapmayın

    Makyaj yaparken mıkrop kapmayın

    Makyaj Yaparken Mikrop Kapmayin Makyaj Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi Göz Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kuddusi Erkiliç, hijyenik ortamlarda yapilmayan makyaj ve göze sürülen sürmenin de ayni sekilde mikrobik hastaliklara davetiye çikardigini söyledi. Makyaj malzemelerini ortak kullanmayin Makyaj malzemelerinin ortak kullanilmamasi gerektigini ifade eden...

Sayfayı Paylaş