gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Tencerede Sebzeli Süt Danası

    Konu, 'Dolmalar' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    türkiyenin en büyük danası MALZEMELER 600 gr Süt Danası (yağsız but)
    500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin)
    150 gr Soyulmuş Domates
    1 Bağ Taze Biberiye
    1 Bağ Taze Kekik
    Zeytinyağı
    Tuz
    Taze Çekilmiş Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin. Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın.
    Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın. Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun. 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir.
    Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir


     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Tencerede Sebzeli Süt Danası
    emeğine sağlık canım ellerine sağlık
     
  3. esena

    esena Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.074
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    TRABZON
    Ce: Tencerede Sebzeli Süt Danası

    emeğine sağlık canımmmmmmmmm
     
Tencerede Sebzeli Süt Danası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklü tencere pişirme süreleri düdüklüde tavuk tavuk haşlama süresi düdüklüde pişirme süreleri haşlama MALZEME DAKİKA Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45 Dana Dil 45-60 Nohut (Islatılmamış) 30-45 Patates (Kabuklu) 10 Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20 Patates (Soyulmuş) 5 Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3 Enginar 8 Buğday (Salata İçin) 10 Kereviz (Bütün) 10-15 Buğday (Çorba İçin) 20 Kereviz...
  2. çelik tencerelere

    çelik tencerelere

     Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın.
  3. Sütun

    Sütun

    Mermer sütun faydalı mala, hayırlı kazanca ve şerefli kadına, Renkli mermer sütun kişinin hayat tarzına, Kaba ve hantal taş sütun düşük ahlaklı insana, Beyaz sütun temiz ahlaklı kadına, İnce ve zarif sütunlar gözyaşına delalet eder. ( Ayrıca Baakınız; Direk.)
  4. Tencerelerinize elbise

    Tencerelerinize elbise

    Her kadının mutfağı özeldir.Mutfağınıza hoşluk katacak tencerelerize elbiseler....
  5. Sebzeli omlet

    Sebzeli omlet

    sebzeli omlet Malzemeler: 5 yumurta 1 çay bardağı bezelye 250 gr ıspanak 3 taze soğan 2 patates 1 sivri biber 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 1 çaykaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: *Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince...

Sayfayı Paylaş