gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    Terbİyelİ KÖfte

    Konu, 'Köfteler' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    TERBİYELİ KÖFTE Malzemeler ; 4 kişi için
    ½ kg Köftelik Kıyma,1 avuç Pirinç,1 Kuru Soğan,1 tutam Maydanoz1 yemek kaşığı yağ1 limon2 adet yumurta1 kahve fincanı Un1,5 su bardağı SuKızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ

    Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur.

    15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak küçük köfteler yapılır.
    İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. (Bazı hanımlar kızartma yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz.)
    Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dakika kadar kaynatılır.
    AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır. Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışımda köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten indirilir.
    Tuz, Kara Biber
    Bu yemek Ekşili Köfte olarak da bilinirAfiyet olsun......

     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Terbİyelİ KÖfte
    paylaşım için tşklerrrr
     
  3. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Terbİyelİ KÖfte

    terbiyeli yemekleri severim emeğine sağlık canım
     
Terbİyelİ KÖfte konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. terbiyeli düğün çorbası!

    terbiyeli düğün çorbası!

    terbiyeli düğün çorbası unlu çorba terbiyesi düğün çorbası video terbiyesi Kullanılan Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı koyun eti 1 su bardağı un 5 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber TERBİYESİ İÇİN: 1 Yumurta sarısı 1 limon suyu Yarım bardak su Tarifi : Etleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yeteri miktarda su koyup etleri pişirin....
  2. terbiyeli haşlama

    terbiyeli haşlama

    Malzemeler 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su 4 Patates 2 Havuç 7-8 Arpacık Soğanı 1 Küçük Kereviz 1 Çorba Kaşığı Margarin 5-6 Karabiber Tanesi 1 Çorba Kaşığı Un 3 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Yemeğin Tarifi Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun. Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su...
  3. köfte

    köfte

    Rüyada köfte görenin oburluk derecesinde iştahlı olduğuna ve bu yüzden huyundan vazgeçmesi gerektiğine yorumlanır. Rüyada köfte görenin oburluk derecesinde iştahlı olduğuna ve bu yüzden huyundan vazgeçmesi gerektiğine yorumlanır. Sağlıkla ilgili problemi haber verir.Rüyada köfte yemek, dostlarinizdan ihanet gördügünüze isarettir. Bir rivayete göre de köfte görmek aile içi olaylarla ilgilidir....
  4. Terbiyeli patates çorbası

    Terbiyeli patates çorbası

    Besin değeri yüksek olan gıdalardan patatesin sizlere terbiyeli çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -500 gr. patates (soyulmuş) -1 lt. et suyu (4 su bardagt) -250 gr. az yağlı köftelik kıyma -tuz -taze çekilmiş karabiber -120 gr. tereyağı (8 çorba kş) -1/2 adet limon duyu) -50 ml. domates suyu(1/5 su bardağı) - 2 adet...
  5. Terbiyeli Sulu Köfte

    Terbiyeli Sulu Köfte

    terbiyeli sulu köfte MALZEMELER ½ kg yağsız dana kıyma 2 orta boy soğan ½ çay bardağı pirinç tuz karabiber 1 adet yumurta ½ adet limon HAZIRLANIŞI Kıyma, tuz, karabiber, pirinç, ve rendelenmiş soğanlar iyice yoğurulduktan sonra küçük bilye şeklinde yuvarlandıktan sonra köfteler kaynamakta olan 4 su bardağı suyun içine atılır ve 20 dakika sonra altı...

Sayfayı Paylaş