gebe
  1. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany

    Tereyağı kalp krizini önlüyor..!!

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında tuqqce tarafından paylaşıldı.

    Kanadalı bilim adamları, tereyağını temize çıkardı. Kanadalı bilim adamları, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa neden olduğu öne sürülen tereyağını temize çıkardı.

    Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, tereyağı ve sığır eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor, şeker hastalığı ve obeziteyi tedaviye yardımcı oluyor.

    Alberta Üniversitesi profesörü Spencer Proctor ve asistanı Flora Wang tarafından yapılan araştırma sırasında, 16 hafta boyunca deney farelerine tereyağı ve inek etinde bolca bulunan vaksenik asit bakımından zenginleştirilmiş diyet uygulandı.

    Vaksenik asidin vücutta kolesterol başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olan şilomikronların oluşmasını yavaşlattığı gözlemlenirken, deney sonunda kötü kolesterol olarak bilinen LDL başta olmak üzere, toplam kolesterol ve trigliseritte düşüş görüldü.

    Flora Wang, "Tereyağı, sığır eti ve türevlerinde vaksenik asid oranı en az yüzde 70'tir. Araştırmanın bizi en çok sevindiren sonuçlarından biri, metabolizmada birçok hasara sebep olan şilomikronların oluşmasının bu yolla yavaşlatılabileceği olmuştur. Bugüne kadar zararlı etkilerinden korktuğumuz doğal yağlar, aslında sağlığımız için son derece faydalı. Tereyağı ve sığır etinin kalp krizi riskini düşürmesi, şeker hastalığı ve obezite tedavisine yardımcı olması ve kolestrole iyi gelmesi, artık bir realite" diye konuştu.

    Bu arada, doktora öğrencisi olan Flora Wang, araştırma sonuçlarını sunduğu, Alberta'da düzenlenen "Uluslararası Şilomikronların Zararları Sempozyumu"nda "genç araştırmacı" ödülün
    ü aldı.


    kaynak:AA




     
Tereyağı kalp krizini önlüyor..!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kalp krizi

    Kalp krizi

    Yıllar içerisinde sigara kullanımının artışı, yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi ve stresli yaşam gibi faktörlerden dolayı kalp krizi yaşının düşmeye başladığı bildirildi. Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ataç Çelik, kalp krizi riski yaşının yıllar geçtikçe düştüğünü belirterek, "Eskiden biz 30 yaşlarda kalp krizi gördüğümüzde şaşırırdık. Ama şimdi 20'li...
  2. Tereyağı

    Tereyağı

    Bu yağı görmek faydalı ilme, şüpheden uzak durmaya, sağlam inanca, hoşsohbet kadına delalet eder.Rüyada tereyağı tartılıyor, alınıyor veya satılıyorsa, genç yaştaki erkekler için; işlerinde başarı elde etmek için daha dikkatli olması gerektiğine, genç bir kız görüyorsa; hiç istemediği bir iş için zorlanacağına, olgun yaştaki kadınlar; için dikkatli olmasına işarettir. Eğer tereyağlı bir ekmek...
  3. kalp krizi

    kalp krizi

    KALP KRIZI Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz. Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın. MÜTHVE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ… Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. En...
  4. Bir saat fazla uyku kalp krizi riskini önlüyor

    Bir saat fazla uyku kalp krizi riskini önlüyor

    Günde bir saat fazla uyumanın kalp krizi riskini azalttığı bildirildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre, bilim adamlarının 35-47 yaş arasındaki 500 kişinin uyku süresi ve damar sağlığı üzerinde yaptığı araştırmaya göre, çok uyumak damar kireçlenmesi riskini üçte bir oranında azaltıyor. Araştırmaya katılanlarda 2000-2001 yıllarında hiçbir kireçlenme işareti görülmezken, beş yıl sonra...
  5. Armut kalp krizini önlüyor

    Armut kalp krizini önlüyor

    günde bir armut ye günde bir armut ye kalp krizi kalp riskini azalt. Sevgili melekler günde bir armut yimek kalp krizi riskini azaltiyormus. Napiyoruz? Hergün bir Armut yiyoruz :) Bitkilerin gelişme ve büyüme faaliyetleri neticesinde çeşitli kısımlarında depolanan fitokimyevî maddelerin (karotenoidler, flavonoidler gibi), hem besleyici ve koruyucu hem de şifa vesilesi hususiyetlerle...

Sayfayı Paylaş