tirşik çorbası

Konu, 'Çorbalar' kısmında Hayalet tarafından paylaşıldı.

  1. Hayalet

    Hayalet Üye

    tirşik çorbası tarifi tirşik nedir çorbası nasıl yapılır tırşık nasıl yapılır
    Tirşiğin Tanımı : Tirşik dediğimiz yeşilbir bitkidir. Bu bitkinin sapı uzun, yaprağı
    yeşil renkli, elbüyüklüğünde olur. Bu bitki sıcak yörelerde, kış mevsimine doğru en fazla
    narenciye tarlalarındave fundalık bölgelerde yetişir. Soğuk bölgelerde ise ilkbahar aylarında
    çıkar. Bu bitkinin adınapancar yaprağı da denir.

    Malzeme : Tirşik (pancar) dövme,ayran, un, sarımsak, tuz.

    Hazırlanışı : Tirşik önce saç teliinceliğinde kıyılır. Kıyıldıktan sonra iyice yıkanır.
    Büyük bir kazan veyatencereye konur. Ve üzerine yeteri kadar su ilave edilir. Yeteri kadar
    dövme, yeteri kadar tuzkonduktan sonra, yarım saat kadar kaynatılır. Daha sonra bir bez üzerine tencereyikoyarız ve soğumasını bekleriz. Ilık bir hale geldiğinde içerisine bir su
    bardağı kadar ayrankatılır ve karıştırılır. Daha sonra bir tabak içerisinde un alınarak
    tencerenin, yanitirşiğin üzeri iyice hava almayacak şekilde bu un ile kapatılır. Daha sonra bir
    adet bez ile tencereninüzeri bastırılır. Bu işlem sabah yapılmış ise akşam, akşam yapılmış ise
    sabah tekrar ateşinüzerine konur. Ancak ateş üzerine konmadan tencerenin üzerine ekmiş
    olduğumuz unu bir kaşıkile almalıyız. Bu çok önemlidir. Daha sonra tencere kaynamaya
    başlar. İyicekaynadıktan sonra pişmiş mi diye bakılır. Eğer pişmemiş ise, iyice pişirilir.İyi
    pişmemiş tirşik ağzımızıgıdıklar. Pişen bu tirşiğimizin içerisine bolca sarımsak ezilerek konur
    ve karıştırıldıktansonra servise sunulur.


    [​IMG]


     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye

    Buranın pazarında gördüm bir kez. Ama beceremem diye almadım.
    Şifa dolu bir çorba.
    Bir çok hastalığa iyi gelir derdi anneannem
     
tirşik çorbası konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Den Çorbası

    MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik...
  2. ezogelin çorbası!

    1/2 kap kirmizi mercimek, yikanmis ve suzulmus 1/4 kap ince bulgur, yikanmis ve suzulmus 1/4 kap pirinc, yikanmis ve suzulmus 2 yk zeytinyag veya tereyag 1 adet sogan, kucuk dogranmis 1 dis sarimsak, kucuk dogranmis 1/4 kap dogranmis domates, konserve 2 yk domates salcasi 4 veya 5 kap tavuk suyu 1 tk toz kimizi biber 1ck aci kirmizi biber (arzuya gore) 1 yk kuru nane Tuz Karabiber Uzeri...
  3. süt çorbası!

    4 bardak süt 2 bardak domates suyu 3 kaşık yağ tuz Yapılışı Çiğ süt ve domates suyu bir tencereye boşaltılır. içine yağ ve tuz konur. Süt iyice ısınıp yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutulur ve indirilip servis yapılır.
  4. Den çorbası

    MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin...
  5. köy ÇORBASI

    köy çorbası 1Çay bardağı yeşil mercimek 1 Su bardağı erişte 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı salça 125 gr margarin 6 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı kuru nane Tuz, kırmızıbiber hazırlanışı Ön hazırlık olarak yeşil mercimeği yıkayıp, 2 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayıp suyunu süzün. Geniş bir tencerede margarini eritin. İçine küçük küçük doğranmış atıp kavurun salçayı, suyu ve önceden...
  6. Aş Çorbası

    MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 150 gr. Kıyma 1 Adet Etsuyu Tableti 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek Karabiber 1 Çay Bardağı Erişte Tuz, Kırmızıbiber, Nane HAZIRLANIŞI Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın....
  7. erzurum çorbası=kesme aşı=erişte çorbasi

    kesme aşı çorbası erişte çorbası erişte nasıl yapılır kesme aşı tarifi KESME ÇORBASI MALZEMELER 1.5 su bardağı önceden kesilmiş çorbalık erişte (ben hazır kullandım) 1 çay bardağından biraz fazla önceden haşlanmış yeşil mercimek 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı kadar tereyağı 2 yemek kaşığı kıyma 1.5 su bardağı et suyu 1.5 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan otu veya...
  8. kış çorbası

    MALZEMELER 2 Soğan 1 Patates 1 Havuç 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Kahve Fincanı Un 1 Çay Kaşığı Köri 5 Su Bardağı Et Suyu 1 Çay Kaşığı Limon Suyu 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları...
  9. hasta çorbası tavuk çorbası tarifi var mı arkadaşlar ?

    Selamlar arkadaşlar. Çok fena üşüttüm sanırım. Okuyorum ve evden uzakta ayrı bir şehirdeuim.Şu annelerimizin yaptığı tavuklu hasta çorbası tarifini verirmisiniz ne olur , annemi aradım ulaşamadım bir yardım edin ..
  10. mercimek çorbası tarifi arıyorum hasta çorbası

    Eşim fena üşütmüş yatıyor.Mercimek çorbasını çok sever ama şöyle tam bir hasta çorbası olsun diyorum nasıl pişirsem mercimek çorbasını?Kemik suyu falanmı katsam ?

Sayfayı Paylaş