tirşik çorbası

Konu, 'Çorbalar' kısmında Hayalet tarafından paylaşıldı.

  1. Hayalet

    Hayalet Üye

    tirşik çorbası tarifi tirşik nedir çorbası nasıl yapılır tırşık nasıl yapılır
    Tirşiğin Tanımı : Tirşik dediğimiz yeşilbir bitkidir. Bu bitkinin sapı uzun, yaprağı
    yeşil renkli, elbüyüklüğünde olur. Bu bitki sıcak yörelerde, kış mevsimine doğru en fazla
    narenciye tarlalarındave fundalık bölgelerde yetişir. Soğuk bölgelerde ise ilkbahar aylarında
    çıkar. Bu bitkinin adınapancar yaprağı da denir.

    Malzeme : Tirşik (pancar) dövme,ayran, un, sarımsak, tuz.

    Hazırlanışı : Tirşik önce saç teliinceliğinde kıyılır. Kıyıldıktan sonra iyice yıkanır.
    Büyük bir kazan veyatencereye konur. Ve üzerine yeteri kadar su ilave edilir. Yeteri kadar

    dövme, yeteri kadar tuzkonduktan sonra, yarım saat kadar kaynatılır. Daha sonra bir bez üzerine tencereyikoyarız ve soğumasını bekleriz. Ilık bir hale geldiğinde içerisine bir su
    bardağı kadar ayrankatılır ve karıştırılır. Daha sonra bir tabak içerisinde un alınarak
    tencerenin, yanitirşiğin üzeri iyice hava almayacak şekilde bu un ile kapatılır. Daha sonra bir
    adet bez ile tencereninüzeri bastırılır. Bu işlem sabah yapılmış ise akşam, akşam yapılmış ise
    sabah tekrar ateşinüzerine konur. Ancak ateş üzerine konmadan tencerenin üzerine ekmiş
    olduğumuz unu bir kaşıkile almalıyız. Bu çok önemlidir. Daha sonra tencere kaynamaya
    başlar. İyicekaynadıktan sonra pişmiş mi diye bakılır. Eğer pişmemiş ise, iyice pişirilir.İyi
    pişmemiş tirşik ağzımızıgıdıklar. Pişen bu tirşiğimizin içerisine bolca sarımsak ezilerek konur
    ve karıştırıldıktansonra servise sunulur.


    [​IMG]


     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye

    Buranın pazarında gördüm bir kez.

    Ama beceremem diye almadım. Şifa dolu bir çorba.
    Bir çok hastalığa iyi gelir derdi anneannem
     
tirşik çorbası konusuna benzer içeriklerimiz
  1. işkembe çorbası

    hamilelikte işkembe çorbası gebelikte işkembe çorbası hamileyken Rüyada işkembe çorbası içmek, iş yaşamı nedeniyle çok yorgun olduğu anlamına gelir.
  2. tarhana çorbası

    l 1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur. l Kaşıkla karıştırılarak pişirilir. l Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir. l Bebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır.
  3. balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor. Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için...
  4. Altunizade Çorbası

    Malzemeler 1 Adet haşlanmış havuç 1 Adet patates 2 Çorba kaşığı bezelye 4-5 Adet mantar 1 Adet soğan 3-4 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı kıyma 1 Adet et suyu tableti 2 Çorba kaşığı tel şehriye 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limonun suyu 1 Çorba kaşığı margarin Kıyılmış maydanoz Tuz, kırmızı pulbiber 5 Su bardağı su Hazırlanışı Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı...
  5. Mehir çorbası

    meyir çorbası Mehir çorbası, yapılışı, malzemeler, süresi, resimleri hakkında detaylı bilgi alalım. MEHİR (OSMANLI) Malzemeler: (6 kişilik) 6 su bardağı ayran 2 su bardağı aşurelik buğday (döğme) 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı nane 1 demet maydanoz 1 çorba...

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. gebelikte tirşik

    ,
  2. gebelikte tirsik yenir mi

    ,
  3. hamileler tirşik yerse

    ,
  4. tirşik zararları,
  5. Kahramanmaraş tirsik hamilelere zaralimidir,
  6. tirsik yemeği hamilelere zararli mi,
  7. hamilelikte tirşik zararlimi,
  8. hamilelikte tirşik,
  9. tirşik nasıl bastırılır