gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    TİTAN'dan Ağızlara Layık Kartopu Tatlısı (resimli)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    kartopu tatlısı malzemeleri reçetesi yapılışı resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler Ağzınıza layık kartopu tatlısı tarifiyle karşınızdayım işte :)



    [​IMG]



    Çok çok hafif ve basit bir lezzetle tanıştıracağım melekler :) Bu tarifi seneler önce nette görmüş ve denemiştim.O günden beri vazgeçilmez tariflerimden biri oldu.Tek kusuru bir gün önceden yapılması gerekliliği.Ancak tadını bir alınca yapıp yapıp yiyiveriyorsunuz.:D:D

    Mesela 1 gün önceden misafir haberi mi aldınız? 1 tepsi zeytinli cevizli kurabiye, 1 tabak etimekli patlıcan salatası ,bir de bu tatlıyı yapın,bakın keyfinize :)

    Neyse konuyu fazla dağıtmayalım ve malzemelerimizi sayalım;


    125 gr margarin

    1 litre süt

    2 su bardağı şeker

    2 su bardağı un

    1 paket vanilya

    3 adet muz

    Hindistan cevizi


    Unu ve yağı tencerde kavurun melekler.Sütü ekleyin ve ocaktan lıp önce blendırdan geçirin iyice.Daha sonra tekrar ocağa koyup,şeker ve vanilyayı ekleyin.Katılaşınca ve kaynayınca ocaktan indirin.

    Soğuyunca buzdolabina koyun.Yalnız kapaktan önce havlu kağıt serin tencerenin ağzına kapağı öyle kapatın.Buharlaşan su geri muhallebinin üstüne akmasın diye :tik:

    Bir gece buzdolabında bırakın.Ya da en az 7-8 saat.Ertesi gün ya da süre sonunda ellerinizi ıslatarak cevizden biraz büyük yuvarlaklar alıp elinizde açn ve içlerine birer dilim muz koyup kapatın.Yuvarlakları hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.

    İlk başta yuvarlama işlemni yapamayacaksınız gibi gelebilir ama yılmayın ellerinizi ıslata ıslata yuvarlakları hazırlayın.

    Afiyet olsun melekler :tik:





     
    bebekyüzlüm, EnCey ve nese355 bunu beğendi.
  2. RefRa

    RefRa Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.475
    Beğenilen Mesajlar:
    378
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Bilinmezler Diyarı
    mmmm nefis gözüküyo ellerine sağlık ablam :)
     
  3. sevde 7

    sevde 7 Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2011
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    1.092
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yuvamın huzurlu olduğu heryerde
    biz de muz yerine ceviz fındık antep fıstığı ne varsa koyuyoruz acayip lezzetli oluyo.
     
  4. EnCey

    EnCey Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    2.269
    Beğenilen Mesajlar:
    468
    Ödül Puanları:
    113
    ama bak oldu mu şimdi bu daa aaaaaaaaa :D:D
    çok güzl gözükyorrr:D:D
     
  5. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Encey gezme şu tatlı reyonlarını ama yaa, aaa akşam akşam :D:D
     
    EnCey bunu beğendi.
  6. EnCey

    EnCey Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2011
    Mesajlar:
    2.269
    Beğenilen Mesajlar:
    468
    Ödül Puanları:
    113
    ben ne ypayım he napayım :hıh: kim dedi sana konu aç:D:D helede resim koy:D:D
     
  7. jupiter

    jupiter Forum Okuru

    resim süper görünüyo lezzetinide cok merak ettim simdi yhaa :D:D
     
TİTAN'dan Ağızlara Layık Kartopu Tatlısı (resimli) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Agzınıza layık ayva tatlısı

    Agzınıza layık ayva tatlısı

    Malzemeler; 3 tane Ayva 10 yemek kaşığı Şeker Az miktarda gida boyasi 2 adet Elma+2 yemek kasigi seker yarim çay kaşığı Tarçın Kaymak Yapilisi: Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.Toz şekeri üzerlerine gezdirin.1,5 su baradagi su,renk vermesi için çekirdekleri ve gida boyasinida ekleyip kısık ateşte pişirin.. Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyerek iki kaşık...
  2. TİTAN'dan Bayramlık Kuru Yufka Tatlısı (resimli)

    TİTAN'dan Bayramlık Kuru Yufka Tatlısı (resimli)

    kuru yufka tatlısı nasıl yapılır tarifi malzemeleri reçetesi resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler Bayram demek tatlı demektir bizim kültürümüzde melekler,böylece de çeşit çeşit tatlılarımız oluşmuştur ustaların ellerinden dökülen :) Amasya'da özellikle bayramlarda sıklıkla yapılan bir tatlıdan bahsetmek istiyorum melekler ; Kuru yufka Tatlısı :) Şerbetinin...
  3. Sultanlara layık harem tatlısı

    Sultanlara layık harem tatlısı

    Malzemeleri 1 Kg Kuru Kayısı 2 Çay Bardağı Pirinç 1 Su Bardağı Ceviz İçi 2 Fincan Kuru Üzüm 2 Diş Karanfil 1 Çay Kaşığı Tarçın 3 Fincan Toz Şeker 100 Gr Kaymak 3 Kaşık Antepfıstığı Hazırlanışı Önce kayısıları yıkayıp tencereye alalım. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayıp süzelim. Pirincide yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzelim. Üzümü ılık suda bekletip...
  4. Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi...

    Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi...

    Ağızlara Layık Bir Tiramisu Tarifi... Henüz damak tadınıza uygun bir tiramisu tarifi bulamadıysanız, işte size İtalyan usta aşçılardan leziz bir tarif... Malzemeler: 6 adet yumurta 450 gr. mascarpone peyniri 4 yemek kaşığı şeker 2 paket kedi dili (Yaklaşık 400 gr.) 1 pakette 24 adet bulunmaktadır. 1 büyük fincan espresso ya da iyi kalite filtre kahve *Brandy ya da kahve likörü (isteğe...
  5. Ağızlara Layık Karadut Reçeli Buyrun

    Ağızlara Layık Karadut Reçeli Buyrun

    Karadut Reçeli Tarifi Resimli Siyah Dut Reçeli Tarifi Sevgili melekler, en son paylaştığımız mis gibi çilek reçeli tarifimizin ardından bu kez tadına doyamayacağınız , ağzınıza layık karadut reçeli yapılışı ile karşınızdayız :) Malzemeler: 1 kg. tozşeker 1 kg. karadut 1 dilim limon Yapılışı: Karadut reçelinin diğer reçel yapımlarından bir farkı yoktur. Akşamdan karadut ve şeker...

Sayfayı Paylaş