gebe
  1. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    Tokat mantısı tarifi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında narçiçeğimm tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; tokat mantısı hakkında bilgi vermektedir.

    Mutfaklarımızın sevilen lezzetlerinden biridir mantı. Her yörenin kendine özgü mantısı vardır.Aşağıdaki tarifimizde tokat yöremize ait mantı yapılışını tokatlı meleklerimiz için yemek tarifleri bölümümüzde paylaştık.



    [​IMG]







    Malzemeler:


    Hamuru için :
    1 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı yoğurt
    Yarım su bardağı su
    Yarım çay fincanı ayçiçek yağı
    Aldığı kadar un

    İçi için :
    1 Adet küçük soğan
    1 Çorba kaşığı margarin
    250 gr kıyma
    2-3 Adet sivri biber
    Tuz, karabiber
    1 Çorba kaşığı domates salçası

    Ayrıca :
    1 Kase yoğurt
    2-3 Diş sarımsak
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Paket et suyu
    1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı


    Hazırlanışı:


    Hamur için verilen tüm malzemeler karıştırıp, hamur haline getirin.
    Küçük parçalara ayırdığınız hamurları açın.
    İnce şeritler halinde uzunlamasına kesin.
    Sonra da bu şeritleri kare halinde kesin.
    Temiz bir bez üzerinde kurutun.
    Diğer tarafta doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
    Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
    Ardından ince ince doğranmış biberleri ekleyip, iyice kavurun.
    Tuz ve karabiberi ilave edin.
    Son olarak domates salçasını ekleyip, ateşten indirin.
    Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyarak kaynatın.
    1 Paket et suyu, 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.
    Kaynadıktan sonra kurutulmuş mantıları suya atıp, haşlayın.
    Haşlanınca suyunu süzün.
    Servis tabağına önce mantı, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı karışımı dökün.
    Sıcak olarak servis yapın

     
    tuqqce bunu beğendi.
Tokat mantısı tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hazır yufka mantısı tarifi

    hazır yufka mantısı tarifi

    hazır yufka mantısı Malzemeler: 4 adet yufka 350gr. Kıyma 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı tozbiber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde...
  2. Avunya Mantısı nasıl yapılıyor tarifi

    Avunya Mantısı nasıl yapılıyor tarifi

    Malzemeler: 1/2 Kg Erişte 1 Kase Nohut 2 Çorba Kaşığı tereyağı 250 gr Kuşbaşı Et 1 Adet Soğan 1 Adet Domates 2 Su Bardağı Yoğurt 3 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince yemeklik...
  3. sosyete mantısı tarifi

    sosyete mantısı tarifi

    sosyete mantısı sosyete mantısı sosyetik yemek isimleri sosyete yemek isimleri mantı Malzemeler 1 Kilo Böreklik Yufka 1 çorba kasesi Yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi Yarım Kilo Kıyma 3-4 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates/biber karışık salça 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Kimyon Karabiber Pulbiber Sosu için bir kase Yoğurt 1 Diş Sarmısak Tereyağı pul biber Hazırlanışı...
  4. tokat

    tokat

    tokat Sahilden bir kez daha ayrılıp Tokat’ı görelim. Ünye’den Niksar üzerinden ulaşılabilir. Karadeniz’le İçanadolu iklimi arasında bir geçiş iklimine sahip kentin tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanıyor. Eski adı Komana’ydı. 14. yy’da Osmanlı egemenliğine girdi. Tokat’ın elverişli tarımsal alanları tarih boyunca bir çok istilayla karşılaşmasına neden oldu. Kentte yapacağınız kısa bir gezinti...
  5. Kupa Mantısı Nasıl Yapılır? Kupa Mantısı Tarifi....

    Kupa Mantısı Nasıl Yapılır? Kupa Mantısı Tarifi....

    Kupa Mantısı Tarifi Kupa Mantısı Nasıl Yapılır Mantı sever misiniz? Pek çok kişinin bu soruya evet diyeceğini tahmin ediyoruz. O yüzden size farklı bir mantı tarifi hazırladık. Bu mantı yufkadan yapılıyor. Hadi kolay gelsin! Malzemeler: 2 yufka 3 sosis 1 su bardağı yoğurt 2 domates Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tereyağı 2 yumurta 1 demet maydanoz Tuz...

Sayfayı Paylaş