gebe
  1. *Melek*

    *Melek* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2012
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    269
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    yüreğimin götürdüğü yerde...

    tokat yemekleri- tokat sarması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında *Melek* tarafından paylaşıldı.

    Bir tokatlı olarak yöremizin meşhur yemeklerinden tokat sarmasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Bunun için gerçek tokat yaprağını bulmaya çalışın ortaya çıkan lezzete sizde şaşıracaksınız. Afiyet olsun. [​IMG]
    Malzeme:
    750 gr yağsız dana kıyma
    100 gr Köftelik Bulgur
    250 gr asma yaprağı
    2 çorba kaşığı domates salçası
    3 adet soğan
    10 dal maydonoz
    10 dal dereotu
    4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    Tuz, karabiber


    Asma yaprakları salamura ise ılık suda bekleterek fazla tuzundan arındırın. İç malzemesi için soğanları soyup kıyın. Kıyma, bulgur, salça, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ile maydanoz, bulgur ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. İyice yoğurun. Hazırladığınız iç malzemeyi tuzu alınmış asma yaprağına veya taze asma yapraklarına paylaştırın. Sarıp tencereye dizin. Üzeri için kalan yağda kavrulmuş yarım çorba kaşığı salça ve rendelenmiş 1 adet domatesi sos kıvamına gelene dek pişirin. Hazırladığınız bu sosu sarmaların üzerine gezdirin. En üste ısıya dayanıklı bir porselen tabak yerleştirin. Çok kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

     
    CeMoŞ ve SadmiN bunu beğendi.
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.380
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Herşeyi ile güzel görünüyor. Görünüyor derken görünmüyordu resimde benden olsun istedim :D:D
     
  3. *Melek*

    *Melek* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2012
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    269
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    yüreğimin götürdüğü yerde...
    teşekkür ederim sadminim ben resim yükleyemiyorum
     
  4. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.380
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Yakında yüklersin :)
     
  5. *Melek*

    *Melek* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2012
    Mesajlar:
    403
    Beğenilen Mesajlar:
    269
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    yüreğimin götürdüğü yerde...
    Bat
    Tokat'ımın bir başka güzel yemeği daha. Bunu biz Tokat ta yaşarken ananem yapardı ve onun öyle güzel bir tadı vardı ki nedense o tadı annem bile tutturamıyor. Bu yüzden İstanbulda bir kez bile yemedim. Tokata gidersem isteyeceğim yemeklerden birisi olacak:D

    Malzemeler :

    2 su bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates
    2 adet sivri yeşil biber
    1/2 demet maydanoz, dereotu
    Varsa 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
    Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan
    1 adet limon suyu
    1 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
    1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

    Yapılışı :

    Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. En son cevizini karıştıralım ve asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Soğuk yendiği için yaza çok uygun. Mutlaka deneyin derim ben:)

     
  6. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim
tokat yemekleri- tokat sarması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tokat / tokatlamak

    Tokat / tokatlamak

    Birini tokatlamak yahut birisi tarafından tokatlanmak ikaz edilmeye, bir konuda uyarılmaya; Kişinin kendi kendine tokat atması içinde düştüğü gafletten kendi kendine kurutlmasına yahut ummadığı bir şeyin gerçekleşmesine delalet eder. Kişi tokat atarsa çok güçlenecek ve iyilik yapacak demektir. Tokat yerse yardım alacak demektir.Rüyada birisine bir tokat attiginizi görmek, onun yalniz bir yolda...
  2. tokat

    tokat

    tokat Sahilden bir kez daha ayrılıp Tokat’ı görelim. Ünye’den Niksar üzerinden ulaşılabilir. Karadeniz’le İçanadolu iklimi arasında bir geçiş iklimine sahip kentin tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanıyor. Eski adı Komana’ydı. 14. yy’da Osmanlı egemenliğine girdi. Tokat’ın elverişli tarımsal alanları tarih boyunca bir çok istilayla karşılaşmasına neden oldu. Kentte yapacağınız kısa bir gezinti...
  3. Tokat Resimleri

    Tokat Resimleri

    tokat resimleri tokat görselleri görseller görsel Tokat ilini görsel olarak tanımaya geldi sıra . Şöyle bir baktığımızda resimlere Tokat ili gerçekten güzel bir şehir gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzel
  4. Tokat melekleri......

    Tokat melekleri......

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  5. Tokat Yöresel Yemekleri

    Tokat Yöresel Yemekleri

    bat yemeği tokatın meşhur yemekleri Tokat, Tokat Yöresel Yemekleri, Tokatın meşhur yemekleri, Toaktta yapılan yemekler,Tokat kebabı,Madımak Tokat iline ait yöresel yemekleri ve tariflerini paylaşıyorum melekler... Tokat'ın verimli toprakları Tokat mutfağının zenginliğini oluşturur. Orta Anadolu'ya özgü unlu besinlerin yanı sıra, yöre mutfağında sebze ve meyva da önemli yer tutar....

Sayfayı Paylaş