gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    Tokat Yöresi Etli Patlıcan Kebabı

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    patlıcan kebabı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında bilgi için yazımıza buyrun melekler Sizlere Bİzim yöremizde yapılan belki bazılarınızın bildiği bir yemek tarifi vereceğim melekler. ben kendim de ilk defa yaptım ama inanmazsınız enfes oldu yaaaaaaa :D:D evde misafirimiz vardı oda dahil eşim de çok beğendiler sölemsi ayıptırr yeni yemek yapan biri olduğum halde yemeklerim çok beğenilir birde elim lezzetlidir :D:D
    etli patlıcan kebabı bizim yöremizde http://www.meleklermekani.com/yoresel-yemekler/187450-tokat-yoresel-yemekleri.html adı içerisinde çok geçer ve özellikle düğünlerde ve özel yemeklerde yapılır ve inanılmaz güzel olur çokda basit :D:D
    yanında pilav ile çok güzel oluyor :D:D

    işte size benim de ilk defa yaptığım ama çok sevdiğim yemek Etli patlıcan kebabı;

    [​IMG]
    Malzemeler;

    3 adet patlıcan
    bir adet orta boy soğan
    5 adet sivri biber (çarliston olmasın)
    6 adet orta boy domates
    kişi başına göre 100 grm kuş başı et koyabilirsiniz (ben göz kararı koydum )
    6 diş sarımsak
    tereyağ
    sıvı yağ
    karabiber
    pul biber
    kekik
    kimyon
    tuz

    yapılışı ;

    Öcelikle bir teflon tava içerisinde etleri kendi suyunda kavuruyoruz içerisine soğanları ilave ediyoruz soğanları biraz kavurduktan sonra biberleri ilave ediyoruz ve kavuruyoruz ( çok kavurmayın hafif diri kalsın )

    patlıcanları alacalı soyuryoruz ve küp küp doğruyoruz tencerenin en alt kısmına döşüyoruz. üzerine kavurmuş olduğumuz etli soğanlı karışımın yarısını yayıyoruz ve 3 sarımsağı ince olarak kıyıyoruz üzerine tekrar küp doğranmış panlıcanları döşüyoruz ve kalan soğanlı karışmı tekrar patlıcanların üzerine yayıyoruz ve kalan sarımsakları tekrar ince kıyıp üzerine ekliyoruz. son olarak küp küp doğranmış domateslerimizi üzerine yayıyoruz her tarafını kaplayacak şekilde ve domateslerin üzerine bir kaşık tereyaını koyup kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz ve hiç karıştırmıyoruz. yaklaşık bir saatte pişer ama siz genede kontrol edin :D:D enfes bir tat ve görüntü elde edeceksiniz denemiştir emin olablirsiniz.

    ben den sölemesi deneyin görün :D:D

     
    VİŞNE bunu beğendi.
  2. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Her evde bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek değişik ve lezzetli bir yemek, paylaştığın için teşekkürler.
     
  3. VİŞNE

    VİŞNE Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    231
    Beğenilen Mesajlar:
    52
    Ödül Puanları:
    28
  4. ayseldilan

    ayseldilan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
  5. SaBıR MeLeĞi

    SaBıR MeLeĞi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2008
    Mesajlar:
    973
    Beğenilen Mesajlar:
    47
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    KÜTAHYA
    :deli:karnım acıktıııııı karnım acıktıııııııııııııııııııı:deli: !!!!!!!!
     
  6. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği
    rica ederim kızlar denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli gerçekten :D:D
     
Tokat Yöresi Etli Patlıcan Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)

    Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)

    tokat yöresi yemekleri tokat yöresine ait yemekler rüyada erişte kesmek Malzemeler 2 çorba kaşıgı salça Erişte 0,5 çay bardagı bulgur 1 kase kurutulmuş erik(pestil de olabilir) 2 yemek kaşıgı sıvı yağ 1 küçük soğan Tuz, nane, yeterince su Yapilis Tarifi Tenceremize su, tuz ve erikleri koyup kaynatalım.Yumuşayınca bulguru, sonra erişteyi koyalım.Erişteler erimeden ocağımızı...
  2. Fırında Patlıcan Kebabı

    Fırında Patlıcan Kebabı

    patlıcan kebabı fırında fırında patlıcan kebabı resimli resimli tarifi Fırında Patlıcan Kebabı Malzemeler 500 gr orta yağlı kıyma 1 kg orta boy patlıcan 1 kg domates 2 soğan 4-5 adet yeşil biber tuz, karabiber, kırmızı biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarmısak Yemeğin Tarifi 1 adet soğanı ve...
  3. Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    Gaziantep usulu patlıcan kebabı

    patlıcan kebabı patlican kebabi antep usulü patlıcan kebabı antep usulü tarifi Arkadaşlar biz bu kebabı yapıyoruz gerçekten çok lezzetli oluyor.Patlıcan kebabının farklı tarifleri olsada benim favorim Gaziantep usulu patlıcan kebabı özelliklede taş fırunda güzel pişmişse gerçekten mangal tadında çok lezzetli oluyor malzemeler: 2 kilo kebablık patlıcan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 kilo domates...
  4. Etli Patlıcan Yemeği tarifi istiyorum

    Etli Patlıcan Yemeği tarifi istiyorum

    Selam arkadaşlar ben sizden Etli Patlıcan Yemeği nasıl yapılır diye tarif bilgilerini benimle bir zahmet paylaşmanızı rica ediyorum. Şimdiden Etli Patlıcan Yemeğinin yapılışı için çok tşkler.
  5. Resimli Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

    Resimli Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

    Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Etli Patlıcan Yemeği Resimli Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere yaz yemekleri arasına alacağınız lezzetli mi lezzetli bir etli sebze yemekleri tarifi veriyoruz. Malum Ramazan ayı öncesi yemek menülerinizi zenginleştirmek isterseniz, pilavlara eşlik edecek enfes bir lezzet olan etli patlıcan yemeği tarifi sizlerin bilgisine olsun diyoruz:)...

Sayfayı Paylaş