gebe
  1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    topalak çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    evet melekler afiyet olsun
    [​IMG]

    Malzemeleri:-

    1 orta boy soğan
    -250 gr. Kıyma (yağsız)
    -1 çay bardağı ince bulgur
    -1 su bardağı nohut (haşlanmış)
    -1 yumurta akı
    -1 çorba kaşığı un (tepeleme)
    -1 çorba kaşığı salça
    -2 çorba kaşığı tereyağı
    Veya margarin (40 gr.)
    -5-6 su bardağı et suyu veya su
    -1/4 limon suyu
    -Tuz, karabiber, kimyon​

    Yapılışı :
    Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallay arak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavu rup salçayı ekleyelim. 1 dk. daha kavurarak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çorba nm suyu kaynadığında içine haşlayın nohutları ve köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pi rine limon suyu gezdirip servis yapalım.​



     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Bayılırım bu çorbaya... Yarın yapayım bariii
     
  3. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.278
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur
    bende merak ettim acaba yapsam mı nasıl olur bilmiyom
     
  4. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    yap ben biliyorum nefis oluyor
    oğlunda bayılır
     
  5. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    topalak ilkdefa duyuyorum acıkcası denemeye değer =)
     
topalak çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Etli Topalak

    Etli Topalak

    et topalağı et topalagı etli topalak topalagi un topalağı Malzemeler 1 kg yağsız dana kıyması 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı köftelik bulgur margarin yağı-etsuyu veya sıcak su 1 adet yumurta 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı un Tuz-karabiber-kekik 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut Yapılışı Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve...
  2. tarhana çorbası

    tarhana çorbası

    l 1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur. l Kaşıkla karıştırılarak pişirilir. l Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir. l Bebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır.
  3. balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası

    balkabağı çorbası Daha çok balkabağı tatlısı olarak tükettiğimiz bu sebze çok iyi bir mineral ve beta-karoten kaynağı. İçinde potasyum, fosfor ,kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir bulunuyor. Bir küçük tabak bal kabağı günlük beta-karoten ihtiyacının %25 ini, C vitamini ihtiyacınında %10 unu karşılıyor. Aşağıda tarifini verdiğim çorbayı biz ailece severek içiyoruz. Bu çorbayı kendimiz için...
  4. Altunizade Çorbası

    Altunizade Çorbası

    Malzemeler 1 Adet haşlanmış havuç 1 Adet patates 2 Çorba kaşığı bezelye 4-5 Adet mantar 1 Adet soğan 3-4 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı kıyma 1 Adet et suyu tableti 2 Çorba kaşığı tel şehriye 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limonun suyu 1 Çorba kaşığı margarin Kıyılmış maydanoz Tuz, kırmızı pulbiber 5 Su bardağı su Hazırlanışı Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı...
  5. Mehir çorbası

    Mehir çorbası

    meyir çorbası Mehir çorbası, yapılışı, malzemeler, süresi, resimleri hakkında detaylı bilgi alalım. MEHİR (OSMANLI) Malzemeler: (6 kişilik) 6 su bardağı ayran 2 su bardağı aşurelik buğday (döğme) 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı nane 1 demet maydanoz 1 çorba...

Sayfayı Paylaş