Trabzon hurması her derde deva | Melekler Mekanı FORUM - 31 Ağustos 2016

Trabzon hurması her derde deva

Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.038
    Beğenilen Mesajlar:
    2.173
    Ödül Puanları:
    113
    trabzon hurması her derde deva trabzon hurması çekirdeği
    KTÜ Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, ''Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmada önemli yer tutmaktadır'' dedi.



    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turan
    Karadeniz, ''Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmada önemli yer tutmaktadır'' dedi.


    Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''cennet hurması'' olarak da bilinen Trabzon hurmasının, Türkiye'de Kuzey Anadolu, Hatay ve Antalya civarlarında yetiştiğini belirtti.
    Anavatanı Uzakdoğu olan Trabzon hurmasının, birçok yabancı menşeli meyve türleri gibi Türkiye'de başarıyla yetiştirildiğini ifade eden Karadeniz, ''Bu meyvenin Trabzon hurması olarak bilinmesinin sebebi, ilk önce Artvin yöresinde görülmüş olmasıdır. Yıllar önce Artvin'in Trabzon'a bağlı bir bucak olması dolayısıyla bu meyve Trabzon hurması ismiyle tanınır. Ancak, Trabzon hurması ülkemizde en fazla Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilmektedir'' diye konuştu.

    Trabzon hurması yetiştiriciliğinin yıllar öncesine dayanmasına rağmen gerek üretim gerekse pazarlama açısından henüz istenilen düzeye ulaşmadığını kaydeden Karadeniz, 40'ın üzerinde ilde, ancak 750 bin Trabzon hurması ağacı yetiştirildiğini, bu ağaçlardan sadece 15 bin ton ürün alınabildiğini ifade etti.

    MEYVENİN YARARLARI

    Trabzon hurmasının, A vitamini ve karbonhidrat açısından çok zengin olduğuna işaret eden Karadeniz, ''Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Antioksidanlarca zengin olması nedeniyle günümüzde yaygın olarak görülen kanserden korunmada önemli bir yer tutmaktadır'' dedi.

    Bu meyvenin, zayıflığın giderilmesi, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-bağırsak hastalıklarına iyi geldiğini belirten Karadeniz, şunları kaydetti:

    ''Trabzon hurması yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir.
    Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir. Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılarak elde edilecek su, temizlikte kullanılabilir.''

     
Trabzon hurması her derde deva konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Dut her derde deva

    Aç karnına yenilen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürüyor, mide ve bağırsakları rahatlatıyor, kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi geliyor. Beyaz ve kara olan dutun barındırdığı vitamin ve minerallerin yanında mikrop öldürücü özelliğinin bulunduğunu belirten uzmanlar, dutun faydalarını şöyle sıraladı: Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş...
  2. Yürümek her derde deva

    Yürümek her derde deva ABD'de yapılan araştırmalara göre, yürümenin insan sağlığına pek çok yönden yararlı olduğu tespit edildi. Düzenli olarak yürüyüş yapmanın, kasların kuvvetlendirilmesinden, düşünce potansiyelini arttırmaya, yaşlanma sürecini geciktirmekten zayıflamaya kadar birçok yararı olduğu ifade ediliyor. Mayo Klinik tarafından yayınlanan rapora göre, yüzyıllardır doktorlar...
  3. Karnabahar her derde deva

    Karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Yemek yaparken çok çeşitli seçenek sunmasının yanında özellikle kadınlarda göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal içerir. Karnabaharı pişirirken çiçeğinin yanı sıra 4-5 dal yaprağından da koyarsanız tüm etkin maddeleri elde etmiş olursunuz. Karnabaharda C vitamini potasyum mineral betakaroten ve lif bulunmaktadır. Az suda...
  4. Her Derde Deva Sebzeler

    Her hastalığın çaresi doğada var...Hangi sebze neye iyi geliyor hangi hastalığın tedavisinde hangi sebzeyi kullanmalıyız...İşte cevabı :tik: asma Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur. bakla İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur....
  5. Her derde Deva: Enginar

    enginar enginar, her derde deva, saglik, bahar aylari, arastirma, ile ilgili tüm konulari burada bulabilirsiniz Enginar Bahar aylarıyla birlikte tezgahlardaki yerini alan enginar, sahip olduğu vitamin ve minerallerle tam bir saglik dostu olan enginarın yapraklarının da yenmesi öneriliyor. Posa yönünden çok zengin olan ve karaciğeri temizleyici özelliği bulunan enginarın, faydaları...

Sayfayı Paylaş