trabzon hurmasından reçel olurmu?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
trabzon hurmasından reçel olurmu?
Merhaba melekler, bana bir arkadaşım trabzon hurması getirdi.Acaba diyorum bununla reçel yapabilirmiyim?Bilen varmı?
 
Trabzon Hurması Reçeli İçin Malzemeler

-3 adet olgun Trabzon hurması
-1 su bardağı toz şeker
-2, 3 damla limon suyu



Trabzon Hurması Reçeli Yapılışı

Hemen reçelimiizn tarifine geçiyoruz bayanlar Ayıklayıp, yıkayıp, kabuklarını soyduğunuz hurmaların çekirdekleri çıkarıyın ve blender ile püre haline getirin.Başka Bir kaba alınan püre şeklindeki hurmaya şeker ilave edin ve kaynatın kesinlikle su koyulmaz.Kaynamaya başlayıp kıvama gelince 2, 3 damla limon suyu ilave edilir ve bir iki taşım daha kaynatın Daha sonra Altı kapatın.Kavanozlara alın ve soğuması bekletin. Soğuyunca ağızları kapatın. İstenirse tencerede soğutulup kavanozlara albilirsiniz...Afiyet olsun
 
Geri
Üst