gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Truffle

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    truffe kreması nasıl yapılır truffe kreması Malzemeler 1 adet pasta tabanı veya artan kekler
    200 ml süt kreması
    160 gr çikolata sütlü veya bitter size kalmış
    Dışını süslemek için ceviz, fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi
    Hazırlanışı
    Süt kreması kaynamaya yakın ısıtılır (fokur fokur kaynatılmayacak )küçük parçalara bölünen çikolata içine atılır ve erimesi sağlanır. Sonra oda sıcaklığına gelince içine ufalanan kek parçaları katılır. Buzdolabında birkaç saat bekletilir. Sonra çıkarılıp elle ceviz büyülüğünde yuvarlanır ve istenilen malzemeyle dışı kaplanır (hindistan cevizi, ceviz, fındık, mavi haşhaş v.s kullanabilirsiniz)dolapta 1-2 saat daha bekletir ve servis edilir.Afiyet olsun…

     
Truffle konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Truffle Tarifi (Resimli)

    Truffle Tarifi (Resimli)

    Truffle tarifi yapılışı nedir nasıl yapılır çeşitleri hakkındaki merak ettiğiniz herşey burada Son zamanlarda tatlı deyince aklıma gelen ilk şey Truffle. Oldukça lezzetli fakat bi o kadar da kalori yüklü bu küçük tatlı toplarını yapmak aslında çok kolay. Bu minik tatlıların yanıne ekler ya da profiterolde gayet şık olur.İşte tarifimiz; Malzemeler 200 ml. krema 400 gr bitter çikolata 40...

Sayfayı Paylaş