gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Turşu kavurması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    karadeniz bölgesine ait değişik bir tat melişler deneyin:) [​IMG]

    Malzemeler

    1/2 kilo fasülye turşusu
    5 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı tereyağ

    Hazırlanışı

    Fasülye turşusunu ister enine keserek ister aynı boyutta elinizle sıkarak suyunu süzdürün.
    Soğanları ince ince doğrayın.Yağı geniş yayvan bir kaba alın.Soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.Fasülyeyi ilave edin 15_20 dk kavurun.Ocaktan alın ve sıcakken servis yapın


     
  2. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    aaaayy ben buna bayılıyorum.4 sene samsunda kaldım ve bunu yemekten hiç bıkmadım.ooof olsada yesek yaa
     
Turşu kavurması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bayram Kavurması

    Bayram Kavurması

    Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı) 100 gr kuyruk yağı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik Yemeğin Tarifi Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin. Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını...
  2. turşunun büyüsü

    turşunun büyüsü

    poşette turşu nasıl yapılır poşette turşu yapımı poşet poşet yapımı Tavsiyeler *miktarı kendinizin isteğine göre ayarlayınız *arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak değişik bir lezzet elde edebilirsiniz. Malzemeler havuç lahana sivri biber domates salatalık patlıcan dolmalık biber %4 kaya tuzu üzüm sirkesi s Yapilis Tarifi patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. havuç ,...
  3. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  4. Turşu

    Turşu

    turşu kurmak kötü kimselerin ahlakı ile ahlaklanmaya, malı işraf etmeye, sözünüden caymaya, dinden yüz çevirmeye; Turşu yemek bol rızka, hastanın turşu yemesi iştahının açılmasına ve iyi olmasına delalet eder.Rüyada turşu insanın çok istediği bir işten beklediği iyi sonuçları alamayacağı, hayal kırıklığı yaşayacağını işaret eder. Rüyada turşu kurmak, haram para kazanacağına işaret eder....
  5. arapsaçı kavurması

    arapsaçı kavurması

    Evet meleklerim sizin bazılarınızın bilmediği bir izmir yemeğii:) bu bi tür ot arapsaçı deniliyor bunları yıkayıp doğruyorsunuz tencereye taze soğan veya pırasa doğruyorsunuz ve hepbereber kavuruyoruzzz isteğe göre domatesde konulanabilio sadede oluo kavruldukdan sonra 1 yumurta kırılıyorr en son isteğe göre yoğurtlu sarmısak üzerine dökülüp yeniliyorrr denemenizi tavsiye ederimmm çok hoş...

Sayfayı Paylaş