Ucurtma Yapımı

M

Misafir

Forum Okuru
Ucurtma Yapımı
uçurtma şekilleri uçurtma yapmak için gereken malzemeler şekilleri ve yapımı çeşitleri ve yapımı hakkında bilgi
Kuyruksuz uçabilen bir altıgen yapmak ister miydiniz ? İşte size Rokaku.

Eğer klasik altıgen uçurtma yapma konusunda tecrübeniz var ise bu uçurtmayı yapmak sizin için çok kolay olacaktır. Hiçbir tecrübeniz yoksa bile bu uçurtmanın yapımı gerçekten çok kolay. Rokaku hafif ve orta şiddette rüzgarlarda uçan bir uçurtma . Çok dik açı ile uçuyor. Yani benim uçurtmam herkesin uçurtmasının üstünde olsun diyorsanız bu uçurtma tam size göre. Avrupa'daki en yaygın ve popüler uçurtma Rokaku. Rokaku ' nun bizim klasik altıgenden en önemli farkı kuyruksuz uçabilmesi. Bu uçurtmanın kuyruksuz uçabilmesini sağlayan yatay çıtalarının arkaya doğru bükülmüş olması. Yani klasik altıgen rüzgara karşı dümdüz dururken Rokaku arkaya doğru esnetilmiş yatay çıtaları sayesinde rüzgarın her iki tarafından yala***** geçmesine izin veriyor.

Bu planda her yerde bulabileceğiniz malzemelerin kullanıldı.

Verilen ölçüleri ölçekli olarak büyültmek veya küçültmek mümkündür.

Malzemeler :

1- ) 56 cm uzunluğunda tercihen 3x 10 mm ( veya 3x 8 mm ) kalınlığında 2 adet tahta çıta. Çıtaların illa bu kalınlıkta olması gerekmiyor. Biraz daha kalın veya ince olabilir. Çıtaların esneyebilir olması önemli.

2- ) 67,4 cm uzunluğunda 5 x 5 mm kalınlığında 1 adet çıta.

3- ) İskeleti oluşturmak için pamuklu ambalaj ipi. İpin gerildiğinde uzamaması gerekiyor.Bu yüzden naylon türevi ip kullanmamaya dikkat edin.

4- ) Kaplamak için naylon veya ince dayanıklı kağıt. ( defter kaplama naylonlarý olabilir. )

5- )Yapıştırıcı bant

İskeleti oluşturduktan sonra sıra kaplamaya geldi.Defter kaplamaktan farklı değil

Kaplarken kaymaması için çıtalardan ve iplerden naylona bantla yapıştırsanız daha kolay olacaktır

Şimdi en önemli bölüme geldik. Uçurtmanızın kuyruksuz uçabilmesi için yatay çıtalardan arkaya doğru bükmeniz gerekiyor. Resimler l yaklaşık olarak ne kadar bükmeniz gerektiğini gösteriyor. Üst germe ipinin merkezi ile C notası arası 8-9 cm ; alt germe ipinin merkezi ile C1 noktası 9-10 cm civarında olmalıdır. ( Alttaki yatay çıtayı üsttekine göre biraz daha fazla bükmeniz uçurtmanızın daha stabil uçmasını sağlayacaktır. ) Bu ölçüler yaklaşık ölçülerdir , biraz az veya çok olması önemli değildir.

BX1 = DX1 = 142 cm

B1X2 = D1X 2=142 cm

X1X=47

X2X=55


X noktasına uçurmak için kullanacağınız ipi bağlayacaksınız.
 
Geri
Üst