Ucuz Kıymaya Dikkat!!!

>ÖZLEM<

Yeni Üye
Üye
Ucuz Kıymaya Dikkat!!!
Antalya Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, kıymanın normalde kilogramı 14-15 YTL olan etten yapılması gerektiğini belirtirken, ''Kilogramı 14-15 YTL olan etten elde edilen kıyma 7,90 YTL'den nasıl satılabiliyor'' diye sordu. Yardımcı, yaptığı yazılı açıklamada, kemiksiz dana etinin dükkana gidiş fiyatının 12,50 YTL olduğunu KDV ve stopaj ile bu rakamın 14 YTL'yi bulduğunu bildirdi.
Bazı büyük marketlerde bu etten yapıldığı iddia edilen kıymanın kilogramının 7,90 YTL'den satıldığına dikkati çeken Yardımcı, şu görüşleri dile getirdi: ''Vatandaşı kandırıyorlar. Kıymanın normalde, kilogramı 14-15 YTL olan etten yapılması gerekir. Kıymalık döş pançata (budun boşluk kısmı olan kıymalık et bölümü) etini tezgahta 14-15 YTL'den, aynı etin kıymasını ise 7,90 YTL'den satıyorlar. Bunun maliyeti nasıl düşürüldü, birisi bana açıklasın? Yetkililere soruyorum, izah edemiyorlar. O zaman bu et ya kaçaktır ya içinde katkı maddesi vardır ya da çalıntıdır. Vatandaşların maliyetin yarı fiyatına satılan kıymayı almamasını istiyoruz.'' Osman Yardımcı, bakanlığa yaptıkları başvuruya rağmen, marketlerde hazır kıyma satışının önüne geçilemediğinden de yakınırken, şu görüşleri dile getirdi: ''Hazır kıymanın içine kemik, tavuk derisi, sakatat, renk vermek için havuç katarak daha ucuza mal eden büyük alışveriş merkezlerinin önüne geçemiyoruz. Madem dürüst olduklarını savunuyorlar. O zaman hodri meydan. Bu marketler kıymanın maliyetini nasıl düşürdüklerini açıklasınlar. Hatta gidelim büyük marketlere, 15 YTL'ye sattıkları etten bize gözümüzün önünde kıyma çekip 7,90 YTL'ye versinler. Nasıl olsa kıymalar aynı etten üretilmiyor mu? Aynı etten üretiliyorsa bu etten çektiği kıymayı bize 7,90 YTL'ye versinler. O zaman inanalım ki, bu indirimi vatandaş için yapıyorlar. Tavuk kanadının bile kilosu 8 YTL iken kıyma niye ucuz?''
 
Geri
Üst