Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye

    jülyen doğrama sebze doğrama şekilleri şekilleri patates uluslararası Jülieme (Jülyen) : Yarım veya bir bıçak sırtı kalınlığında ve 3-4 cm uzunluğunda aynı kalınlık ve boylarda doğrama şekli. Her tür çeşit sebzelerde kullanılır. Önce ince plakalar ardından ince çubuklar halinde kesilir. Soğanın piyaz şeklinde doğranması jülyen doğrama şeklidir.
    Brunoise (Burnuaz) : Sıçan dişi denir. Sebzeler önce jülyen doğranır. Sonra burnuaza çevirilir. Toğlu iğne başı büyüklüğünde en küçük doğrama şeklidir. Bütün parçaların aynı büyüklükte olması önemlidir. Çeşitli çorbaların ön hazırlığında. Süslemelerde. Garnitür olarak kullanılır.
    Jordiniere (Jardin) : Burnuaz doğrama şeklinin biraz daha iri doğranmış halidir. İri burnuazda denilebilir. Bu usul çeşitli et ve sebze yemeklerine isim verir. Çeşitli et ve sebze yemeklerinde kullanılır.
    Macedonie (Masedon) : Jardin doğrama şeklinin daha iri doğranmış halidir. Bir yemek kaşığına 8-10 tane gelecek şekildedir. Yerine göre çiğ ve pişmiş etlerin doğranmasında kullanılır. Çeşitli et ve sebze yemeklerinin hazırlanmasında kullanılır.
    Mire poix (Mirpua) : Kuşbaşı olarakda bilinir. 3-4 tane bir yemek kaşığına sığacak şekilde küp ve küpe yakın doğrama şeklidir. Çeşitli sebzelerin etlerin ve kök sebzelerin doğranma şeklidir. Çeşitli baharatlar (mercan, kök, kekik) doğranır. Çeşitli sosların ön hazırlığında kullanılır.
    Dice (Days) veya Peysone (Peyzan) : 1 cm2 yüzeyinde ve bıçak sırtı kalınlığında doğrama şeklidir. Çeşitli yöresel çorbaların, garnitürlerin ve yemeklerin hazırlanmasında ve salataların ön hazırlığında kullanılır.
    Matignan : Peyzan doğrama şeklinin gelişigüzel doğranmış halidir. Çabuk pişmesi istenen yemeklerde sebzeler ve etler bu şekilde doğranır.
    Botamets Sticks (Batanet Stik) : Yarım santimetrekare kesitinde 4-5 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde doğrama şeklidir. Hazır patates kızartmaları bu şekildedir. Kereviz, kırmızı pancar, havuç, patates uygun sebzelerdir. Süsleme içinde kullanılır.
    Vichy (Vişi) : Peyzan doğrama şeklinden daha geniş. Yuvarlak ve bıçak sırtı kalınlığında doğrama şeklidir. Havuç, kabak, salata bu şekilde doğranabilir.
    Bouget Garnie (Buket Garni) veya Herb Bouget (Hörbs buket) : Özel koku ve lezzeti olan çeşitli sebzelerin ve otların belirli ölçülerde biraraya getirilip bağlanması ile elde edilir. Kereviz sapı, defne yaprağı gibi sebzelerin bağlanmasıyla et suları hazırlanırken, soslar hazırlanırken, turşularda, çeşitli yemeklerde ve bazı soslar için hazırlanan fontların (tanesiz beyaz çorba) yapılmasında kullanılır
     
  2. esena

    esena Aktif Üye

    Ce: Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri
    paylaşımın için saol ellerine sağlık
     
  3. nisan

    nisan Yeni Üye

    Ce: Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri
    güzel paylasimlarin icin tskler canimm,emegine saglik
     
  4. fırtına

    fırtına Yeni Üye

    Cevap: Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri
    mislim bende şekilli resimler bekliyordum canım :piha:
     
  5. SaBıR MeLeĞi

    SaBıR MeLeĞi Aktif Üye

    Cevap: Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri

    paylaşım için sağol cnm
     
  6. $ul€

    $ul€ Yeni Üye

    vay beee:D:D ne şekil doğramalar varmış hee :D:D emeğinize sağlık
     
Uluslararası Mutfaklarda Kullanılan Doğrama Şekilleri konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Mutfaklarda ankastre şıklığı...

    ankastre mutfak örnekleri ankastre mutfaklar ankastra mutfaklar beyaz örnek Mutfaklarda ankastre şıklığı... Vestel, ankastre mutfak ürünleri ile hizmet alanını genişletti. Mekanları daha iyi değerlendirme imkanının yanı sıra estetik görünüm açısından da tercih edilme oranı gittikçe artan ankastre ürün sektörü yeni bir oyuncu daha kazandı. Türkiye’nin lider beyaz eşya ve elektronik ev aletleri...
  2. modern mutfaklarda keyiff zamanı

    modern mutfaklar bir kadın ister ev hanımı olsun evde otursun ister bütün gün çalışsın...yinede mutfaktan çıkamıyor genelde mutfak kadının bir parcası adeta :) tabi öyle mutfaklar var ki çekip götürseler içinden çıkamayacagızz :hhh: işte o harika modellerden bazıları melekler.......
  3. teknolojik doğrama tahtası

    jülyen doğrama aleti doğrama tahtası meyve şekilleri Yemek yaparken doğradığımız malzemenin ne kadar ağırlığı olduğunu bilmek istermisiniz ? O zaman bu doğrama tahtası tam biz melişlere göre. Malzemeyi doğradıkve ağırlığını bilmek istiyoruz. Yada bir yerden yemek tarifi aldık ve orada bize 50 gr. bir malzeme ekleyin diyor. ben şimdi nasıl ayarlıyayım 50 gr. mı derdi bitti.İşte kurtarıcımız....
  4. bu mutfaklarda hayat var

    renkli bir kişilige sahip misiniz? peki eviniz o nasıl ? ya mutfagınız?? mat ve donuk sıradan seylerden bıktınız mı biraz canlanmak mı istiyorsunuz bu işe evinizde hatta hanımların en çok vakit gecirdigi yerden yani mutfaktan baslayalım mı...........
  5. Resimli Soğan Doğrama Şekilleri

    bu konu soğan doğrama şekillerine yer vermektedir. Mutfakların vazgeçilmezi soğan, yemeklerden salatalara kadar kullandığımız ve doğal antibiyotik olarak uzmanların tavsiye ettiği bir bitkidir. Her güzelliğin bir ceremesi olduğunu hepimiz biliriz. Soğan da özellikle doğrama aşamasında birçoğumuzu gözyaşları içerisin de bırakır. Bazen soğanı doğrarken dağılır ve doğraması zor bir hale gelir....

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. doğrama usulleri

    ,
  2. uluslararası doğrama şekilleri

    ,
  3. et kesim şekilleri

    ,
  4. patates dograna şekilleri,
  5. doğrama çeşitleri,
  6. doğrama şekilleri,
  7. dograma usullerinin adlari,
  8. uluslararası sebze doğrama şekilleri,
  9. küp doğrama adi,
  10. denir dograma ismi