gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Uskumru Ezme

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 150 gr uskumru balığı , füme 3 adet yumurta
    100 gr tereyağı
    karabiber
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına getirdiğiniz tereyağına katın. Sürekli karıştırarak, dövülmüş uskumruyu da bu karışıma ilave edin. Kanşımı iyice birbirine yedirdikten sonra kanape ekmeklerine sürüp servis yapın.


     
Uskumru Ezme konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Acili Ezme

    Acili Ezme

    3 domates, cekirdekleri cikarilip, kucuk kucuk kiyilmis 1/2 kirmizi veya beyaz sogan, cok kucuk dogranmis 1 kap maydanoz, cok kucuk dogranmis 2 yk zeytinyag 1 tk nar eksisi 2-3 yk limon suyu 1 tk pul biber 1 tk sumak Tuz Once sogani, tuz ve sumak ile iyice ovalayin. Tum malzeme ile karistirip servis tabagina koyun. Birkac saat beklettikten sonra servis yapin, daha lezzetli oluyor
  2. Ezme Tursu

    Ezme Tursu

    ezme tursu ezme turşu domates turşusu domates ezmesi turşusu kırmızı nasıl yapılır Malzemeler 4 kg olgun domates 1 kg kırmızı biber 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa) 1 baş sarmısak 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 yemek kaşığı tuz 1/2 bardak sıvı yağ 1/2 bardak sirke yarım demetten az maydanoz Yapilis Tarifi Malzemelerin hepsi yıkayin.Domatesleri rendeleyin,kırmızı biberlerin çekirdekleri...
  3. Ezme

    Ezme

    Rüyasında meyve, sebze gibi şeyleri ezen kişi, işini bir an önce sonlandırır.
  4. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  5. Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru Malzemeler: - 6 adet uskumru, - 200 gr mantar, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 2 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı tereyağı, - ½ demet maydanoz, - ½ demet dereotu, - 1 bardak su, - 2 adet defne yaprağı, - Tuz. Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su...

Sayfayı Paylaş