gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Uskumru tavası

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Uskumru tavası tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için paylaşıyorum.Şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik
    [​IMG]
    Malzemesi:

    -10 adet uskumru
    (temizlenmiş)
    -tuz
    -200 gr. soğan(ince kıyılmış),
    (2 orta boy)
    -15 gr. un (2 çorba kş.)
    -90 ml. zeytinyağı
    (6 çorba kş.)
    -1 adet limon (suyu).

    Yapılışı:

    1.Uskumruları yıkayıp süzdürün, Tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.

    2.Balıkları soğanlardan ayırarak una bul ayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Yağ kızınca una bulanmış balıkları tavaya yerleştirin. Her iki yanını da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

    3.Kızaran balıkları temiz bir tabağa çıkarıp, üzerlerine kızartma yağından biraz gezdirin. Yanında limon suyu ile servis yapın.


     
Uskumru tavası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Uskumru Ezme

    Uskumru Ezme

    MALZEMELER 150 gr uskumru balığı , füme 3 adet yumurta 100 gr tereyağı karabiber tuz HAZIRLANIŞI Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına...
  2. Uskumru balığı

    Uskumru balığı

    Rüyada uskumru baligi tutmak veya yemek, çok sikintili bir durumda iken elinize tahmin tasavvur etmediginiz bir yerden para geçecegine ve bu suretle feraha ulasip sikintidan kurtulacaginiza isarettir.
  3. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  4. Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru

    Bezelyeli Uskumru Malzemeler: - 6 adet uskumru, - 200 gr mantar, - 1 su bardağı konserve bezelye, - 2 yemek kaşığı un, - 4 yemek kaşığı tereyağı, - ½ demet maydanoz, - ½ demet dereotu, - 1 bardak su, - 2 adet defne yaprağı, - Tuz. Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su...
  5. Nefis Kilis Tavası Tarifi

    Nefis Kilis Tavası Tarifi

    kilis tavası, tarifi, reçetesi, malzemeleri, yapılışı, resimleri, ile ilgili bilgiler burada melekler Kilis'in meşhur yemeği Kilis tavasi ,genelikle Kilis`de, kasaba sipariş verilir, kasap hazirlayip sipariş eden kişinin evinin yakınındaki fırına pişmesi için yollar ve fırında pişince sıcak sıcak eve yollanır melekler :) Adet böyledir. Yanında taze pişmiş tırnak ekmeklerle ve koyu...

Sayfayı Paylaş