gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Uzmanından Balık Pişirme Tavsiyeleri

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sardalya kızartma sardalya kızartması Her yaştan kadın erkek çoluk çocuk balığı tüketmeli ve sıklıkla mutfaklarımıza koymalıyız.En vitamınli ve doğal besinlerin başında gelen balığı en lezzetli ve uygun şekilde pişirmeniz için sizlere uzmanından gerekli olan tavsiyeleri paylaşıyorum.
    [​IMG]
    Çimşit, ızgaranın, en doğal ve sonucu en lezzetli balık pişirme şekli olduğunu belirterek, "Izgara yapacağımız balığı kayık tabağa koyup üstüne zeytinyağı dökelim. Izgaraya atmadan önce yağın içinde bir iki kez çevirelim. Balıklar büyükse iki yanına bıçakla çizikler atarsak içinin daha iyi pişmesini sağlarız" dedi.

    Balık ızgarada pişerken yanından ayrılınmaması gerektiğine dikkati çeken Çimşit, "Çünkü balıklar çok çabuk pişer. O nedenle balıkları alevli ateşte değil de orta ateşte pişirelim. Kömür ateşi alevli olursa, balığın kuruyup yanmasına, tat ve lezzetinin de kaybolmasına neden olur" diye konuştu.

    Derisi yanmadan balığın ızgaradan alınması gerektiğini vurgulayan Çimşit, şöyle devam etti: "Ama içinde de en küçük bir pembelik görülmemesi lazım. Büyük balıklar pişerken içi çatalla kontrol edilebilir. Izgara yapacağınız balığı asla una bulamayın. Balık ateşi, ateş de balığı görecek. Yağsız balıktan ızgara yapılmaz. Izgara yapacağımız balıkların kılçıklarını çıkarmadan pişirirsek çok daha lezzetli olur. Ayrıca balık sıcak yenir. Elleri yakacak kadar. Ateşin üzerinden alınır alınmaz yenmeli, asla bekletilmemeli ve soğutulmamalı."

    Kızartma tavsiyeleri

    Çimşit, balık kızartmanın inceliklerini de anlatarak, "Öncelikle balığı tavaya koymadan, yağın uygun sıcaklığa gelmesini beklemeliyiz. Şayet kızgın hale gelmesini beklemeden tavaya dizersek, balıklar yağı çekecek, rengi soluk, eti çok gevşek olacak. Dolayısıyla balıkların görüntüsü kötü, sindirimi de fazla yağ çektiğinden zor olacaktır" dedi.

    Kızartma yaparken bir kez yağ kullandığına işaret eden Çimşit, şöyle konuştu: "Hatta tavanın bir yüzüne kullandığım yağı sızdırıp atar, diğer yüzüne de yeni yağ dökerim. Pişen balık kapak yardımı ile tabağa aktarıldıktan sonra tekrar yeni bir tabağa daha aktarılır. İstersek tabağın içine kağıt peçete serip balığı peçetenin üzerine koyabiliriz. Bu sayede kızartma yemekten kaçınan insanlara da kızartmanın zevkini tattırmış oluruz."

    Balık kızgın yağa yavaşça dizilmeli

    Kızartma yapılacak balığın kızgın yağa yavaşça dizilmesi gerektiğini vurgulayan Çimşit, "Böylece tavamızdaki yağı soğutmamış oluruz. Aksi durumda yağı soğuturuz, böylece balık yağı çeker, rengi soluk, lezzeti de fazla yağ çektiğinden güzel olmaz" diye konuştu.

    Balık pişerken arada bir tavanın sallanması gerektiğini belirten Çimşit, "Böyle yaparsak taze balığımızın tavaya yapışmasını önleriz" dedi.

    Fevzi Çimşit, mısır unu kullanımına da değinerek, "Balığımızı mısır ununa bulamadan önce unu mutlaka kontrol etmeliyiz. Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır. Un topakları kalın olursa tavada yanar ve balığın lezzetini bozar" diye konuştu.

    Kızartma balıklarının ne az ne de fazla pişirilmesi gerektiğini anlatan Çimşit, "İyi bir kızartmanın rengi altın sarısı görünümünde olmalıdır. Yanmış yağda, gereğinden fazla pişen balık hem lezzetsiz hem de sağlık açısından zararlı olur. Balığı çok fazla pişirirsek lezzetli olan yağlı kısmı kaybolur" dedi.

    Çimşit, balığın kısık ateşte ve az pişirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


     
  2. sudembeyaz

    sudembeyaz Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    6 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    3.596
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    63
    mawimmmmmmmmm paylaşımınn için teşş bayılırımm balığa özlelikle hamsiye :deli: off canımm çekti
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113
    Bizim eve hiç hamsi girmez ve gireceğinide sanmıyorum:D
    Genelde bizim evde levrek ve çipura yenir dün akşamda bu gelenek bozulmadı hahaha

    Birde gerçekten en faydalı balıkların başında sardalye geliyor kızlar mevsiminde sardalye yi bol bol tüketmemiz gerekmekte:tik:
     
Uzmanından Balık Pişirme Tavsiyeleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Uzmanlar uyardı:"beslenme ve pişirmeye dikkat!"

    Uzmanlar uyardı:"beslenme ve pişirmeye dikkat!"

    Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü uzmanları,besinlenme ve pişirme konusunda uyardı.Özellikle sebze,meyve ve süt ürünleri tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü uzmanları, beslenme ve yemekleri pişirme konusunda vatandaşları uyardı. Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü uzmanları, vatandaşları besinleri satın alma, hazırlama, saklama ve pişirme yöntemleri konusunda uyardı. Uzmanlar...
  2. Vücutta taş oluşumunu önlemek için uzmanlardan tavsiyeler

    Vücutta taş oluşumunu önlemek için uzmanlardan tavsiyeler

    taş düşürmek için ne yapmalı böbrek taşı düşürmek için ne yapmalı böbrek taşı önleme gebelikte taş düşürme hamilelikte düşürme . TRABZON (İHA) - Trabzon Özel İmperial Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fatih Çelik, böbrek ve idrar yollarının taş oluşumu açısından riskli organlar olduğunu belirterek, bol sıvı tüketmenin herkes için gerekli olduğunu söyledi. İdrar yollarındaki taş hastalıklarının...
  3. Uzmanından Gelinlik Seçimi Hakkında Önemli Tavsiyeler

    Uzmanından Gelinlik Seçimi Hakkında Önemli Tavsiyeler

    gelinlik nasıl seçilir, gelinlik seçimi, gelinlik seçimi nasıl olmalı Sevgili melekler, yeni bir yıla girmemizle birlikte bu yıl için evlilik planları yapan ve hazırlıklar için araştırmalara başlayan gelin adaylarına Gürsoy Moda Evi’nin Genel Müdürü Ali GÜRSOY’dan gelinlik seçimi hakkında bilgiler alıyoruz. Bu önemli detayları dikkate alarak siz de vücut tipinize ve zevkinize en uygun...
  4. Radyoloji Uzmanından Önemli Tavsiyeler

    Radyoloji Uzmanından Önemli Tavsiyeler

    önemli sağlık bilgileri, sağlık bilgileri, uzman sağlık önerileri Günlük hayatımız da belki de defalarca bilmeden de olsa sağlığımızı tehlikeye kendi ellerimizle atıyoruz. Radyasyon salan cep telefonlar çoluk çocuk her yaştan kişilerin en sık kullandığı bir iletişim aleti... Oysa cep telefonları büyük ölçüde radyasyon yayıyor ve insanoğlu kendini bile bile tehlikeye atıyor. Radyoloji...
  5. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...

Sayfayı Paylaş