gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Üzüm çekirdeği yağı

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    üzüm resmi üzüm Yaz meyvelerinden biri olan üzüm kendisinden daha çok çekirdeği en faydalı olan meyvelerden biri. Sizlere üzüm çekirdeği yağı hakkında bilgiler vermek istiyorum hangi hastalıklara iyi geliyor?Kullanımı nasıl gibi sorularınızın yanıtlarını aşağıdaki sizler için paylaştığım yazıda bulabilirsiniz=) [​IMG]
    Hazırlanış Biçimi :Üzüm asmasının glikozca zengin olan meyvesidir. Birçok çeşidi vardır. Taze veya kuru halde yenir.Soğuk Pres ( Isıl işlem olmaksızın mekanik yöntemle üretilmiştir. )

    İçindekiler :Yüksek oranda E vitamini, flavonoid, linoleic asit ve procyanidins içeren üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır.

    Faydaları : Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir. Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır. Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir. Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olduğundan, sentetik kozmetik ürünleri gibi karaciğere zarar vermemektedir.

    Kullanım Şekli : Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak karıştırılıp içilir.

    Haricen cilde masaj olarak kullanılır.

    Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır.

    Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir.


     
Üzüm çekirdeği yağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Üzüm Çekirdeği Yağı - Üzüm Çekirdeğinin Faydaları

    Üzüm Çekirdeği Yağı - Üzüm Çekirdeğinin Faydaları

    üzüm çekirdeği yağı faydaları üzüm çekirdeği tozu faydaları yağı yararları kara tozu kara yağının Üzüm Çekirdeği Yağı - Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Üzüm çekirdeği yağı nedir ? Şarap veya meyve suyu üretiminden sonra geriye kalan posa kurutulur ve çekirdekleri ayrıştırılır. Teknoloji gerektiren bir takım işlemlerden sonra yağ elde edilir. Üzüm çekirdeği...
  2. Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları

    Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları

    üzüm çekirdeği yağı faydaları üzüm çekirdeği yağının faydaları yağı cilde nasıl uygulanır yağının cilde cilt Yüksek düzeyde folik asit içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğine sahiptir. İdrar söktürücü , müshil ve kuvvet verici olarak önerilir. Ciltte dengeleyici, nemlendirici, kırışıklıkları önleyici olarak kullanılabilir.Hücreleri güçlendirir.Kalbi korur. Kanserle...
  3. Üzümün ve çekirdeğinin yararları

    Üzümün ve çekirdeğinin yararları

    kırmızı üzümün faydaları kırmızı üzüm çekirdeğinin faydaları çekirdekli siyah kuru üzümün kuru gebelikte Yaz meyvelerinin herbiri ayrı güzeldir ve faydalıdır ama üzümün faydaları saymakla bitmez sevgili meleklerim bakalım üzümün ve çekirdeğinin faydaları nelermiş :tik: Üzümün en önemli yararlarının başında, vücuda en fazla zarar veren serbest radikallerle mücadele eden antioksidan...
  4. Kara Üzüm Çekirdeği Yağının Yararları

    Kara Üzüm Çekirdeği Yağının Yararları

    Kara Üzüm Çekirdeği Yağı, Kara Üzüm Çekirdeği Yağının Yararları, Kara Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir Alternatif tıp tedavileri kapsamında sıkça kullanılan şifalı bitkilerden kara üzüm çekirdeği yağının faydaları ve kullanımı ile ilgili bilgileri makalemizden bulabilirsiniz melekler :) Şarap ya da meyve suyu üretiminden sonra geriye kalan posa kurutulur ve çekirdekleri...
  5. Üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar?

    Üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar?

    Üzüm çekirdeği yağı, tatlı ve aromalı bir yağ olup, “Vitis vinifera” üzümlerinin çeşitli tohumlarından elde edilmektedir. Genellikle şarap üretiminde kullanılmakta olan bu yağ, soğuk presleme metoduyla çıkarılmaktadır. 1600’lü yıllarda Avrupa ve Amerika’ya gittiği tahmin edilen bu üzümün asıl menşei Asya’dır. İspanya ve Arjantin’de de üretilen üzüm çekirdeği yağının asıl ana üreticileri İtalya...

Sayfayı Paylaş