gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    ÜzÜmlÜ KeŞkÜl

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler

    1 çay bardağı pirinç
    100 gram badem
    4 su bardağı süt
    2 su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı üzüm suyu
    1 kase çekirdeksiz üzüm
    2 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

    YAPILIŞI

    Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir. Kalan süt tencerede kaynatılır. Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır. Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır. Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
ÜzÜmlÜ KeŞkÜl konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bademli Keşkül

    Bademli Keşkül

    Malzemeler 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem Yemeğin Tarifi Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın...
  2. Elmalı – Üzümlü - Havuç Suyu

    Elmalı – Üzümlü - Havuç Suyu

    Malzemeler 3 Adet Elma 1 Adet Hvuç 1 Salkım Çekirdeksiz Üzüm Hazırlanışı Meyveleri iyice yıkayın. Üzümleri tanelere ayırın, elmaların saplarını ve çekirdeklerini çıkarın (kabuklarını soymayabilirsiniz) havucu da soyun. İri dilimler halinde meyva sıkacağından geçirin. İster süzerek ister süzmeden ama hiç bekletmeden bebeğinize verin.
  3. Üzümlü kurabiye

    Üzümlü kurabiye

    100 gr un 50 gr mısır unu 1 poşet kuş üzümü 125 gr toz şeker 2 poşet vanilya 2 yumurta Eritilmiş tereyağ ile şekeri bir kapta karıştırın.Karışım düzgün bir hale gelince birer birer yumurtalarını sonra un,mısır unu ve üzümleri ilave edin.Karışımı bir tepsiye iyice aralıklı olarak küçük parçalar halinde bölün.Kurabiyeler yayılıp daha çok yer kaplayacağını aklınızda bulundurun.Fırında iki sıra...
  4. Bademli kayısılı keşkül

    Bademli kayısılı keşkül

    Misafirlerinizmi geldi yemekten sonra mutlaka güzel bir tatlı sunmamız lazım ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numara.. :tik: Malzemeler • 1 su bardağı file badem (çekilmiş badem içi) • 3 adet yumurta sarısı • 2 su bardağı toz şeker • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorbakaşığı un • 1 paket vanilya • 6 bardak süt • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi • 10-12 adet...
  5. Resimli Keşkül yapılışı

    Resimli Keşkül yapılışı

    Keşkül Tarifi Resimli Keşkül Tarifi Ağzının tadını bilen Melek'lerimize ve misafirlerimize bu yazımızda damaklarda tat bırakacak olan keşkül tarifini aktarıyor ve şimdiden afiyeti bal şeker olsun diyoruz :) Keşkül Malzemeleri: 1 litre süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç unu 1 su bardağı toz badem 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı dövülmüş...

Sayfayı Paylaş