gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    venedik poğaçası

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    venedik poğaçası dereotlu pastane poğaçası venedik pogaça poğaça pogacasi [​IMG] Malzemeler:
    3 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1 paket margarin
    1 paket yaş maya
    1 su bardağı lor peyniri
    1 demet ince kıyılmış dereotu
    1 su bardağı rendelenmiş havuç
    1 demet maydanoz
    1 çay bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuzot
    Üzeri için 2 yumurta sarısı ve susam
    Hazırlanışı:
    Unu eleyip ortasını açalım. Yaş mayayı ortasına koyup ılık su ile eritelim. Sonra şekeri, tuzu, tuzotu, yumurtayı, dereotunu, maydanozun yarısını,havucu ve margarini koyup kulak memesi kıvamında yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahın üzerinde yuvarlayalım. Sonra ortasına avucumuzun içi ile çukurlar açalım. Lor peyniri ve kalan maydonozu karıştırıp çukurlara koyalım. Hamuru kapatıp peynirin hamurun içinde kalmasını sağlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 15 dk kadar mayasının gelmesini bekledikten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.

     
venedik poğaçası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. pastane poğaçası!

    pastane poğaçası!

    gerçek pastane poğaçası pastane pogacasi poğaçası pohacası yumuşak Malzemeler 1 su bardagi ilik sut 3 tane yumurta( beyazi icine sarisi disina) 1 su baradagi yogurt 1 su bardagi sivi yag 2 yemek kasigi margarin bir bucuk su bardagi pudra sekeri 1 paket yas maya (42gr) Aldigi kadar un 1 cay kasigi tuz Yapılışı Butun malzemeleri yoguracaginiz kabin icine alin ve karistirin, en...
  2. Venedik Bilgileri

    Venedik Bilgileri

    venedikte ne yenir venedik nerde venedik nerede venedık nerede venedikte yemek yenir Uçuş süresi : 3 saat (İyi yolculuklar) Para birimi : Euro Saat farkı : Saatlerinizi 1 saat geri alın lütfen Resmi dil : İtalyanca Sıcaklık : Venedik'te ısı sonbahar ve ilkbahar aylarında 15 derece civarındadır. Yaz mevsimi çok sıcak değildir. Kış mevsimi oldukça soğuk geçer . Yüzölçümü : 457 kilometrekare...
  3. Venedik Resimleri

    Venedik Resimleri

    venedik poğaçası venedik resimleri fotoğrafları görselleri görseller Masal diyarı Venedik Venedik, her gün gezebileceğiniz sıradan şehirlerden biri değildir. Doğu ile Batının muhteşem bir sentezi olan bu uygarlık, ne tamamıyla Avrupalı ne de tamamıyla İtalyan olabilmiştir. .. Kentin dört bir yanında Bizans ve Doğu izlerine rastlanır. Bir lagünün üzerine kurulmuş olan Venedik, belli...
  4. Tencere Poğaçası

    Tencere Poğaçası

    venedik poğaçası tencere poğaçası tencere pogacasi tencerede poğaça TENCERE POĞAÇASI MALZEMELER 4 yumurta 1 su b. yoğurt 1 su b. sıvıyağ 1 çay b.su 1 çorba k. tozşeker 1 çorba k. tuz 1 p. yaşmaya alabildiği kadar un iç harcı için: lor peyniri kırmızı biber maydanoz 1 yumurta akı üzeri için: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe...
  5. Kahvaltı Poğaçası

    Kahvaltı Poğaçası

    kahvaltı poğaçası içindekiler * 750 gr un * 2,5 su bardağı süt (ılık) * 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (küçük doğranmış) * 1,5 çay bardağı sıvıyağ * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 paket (2 tatlı kaşığı) instant maya veya 1 paketten biraz az yaş maya İçi : * 200 gr beyaz peynir + maydanoz hazırlanışı * Önce kuru malzemeyi karıştırın. Ekmek makinesinde...

Sayfayı Paylaş