gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    VİŞNE (Cerasus vulgaris)

    Konu, 'Bitki ve Bitki Bakımı' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    cerasus vulgaris Kışın yaprağını döken, geniş tepeli, 7-8 metreye kadar boylanabilen bir ağaçtır. Karadeniz Bölgesi ve Kafkasya'daki Yaban Kirazı türlerinden elde edilmiştir. Tüm kiraz türlerinde olduğu gibi meyvesi çok dayanıklı değildir. Taze olarak yenmesinin yanında kurutularak da tüketilir, reçeli yapılır, suyu sıkılarak içecek olarak kullanılır. Çatlaksız, parlak, morumsu kızıl kahverengindeki gövde enine bantlar halinde soyulurlar.
    5-8 cm. boyunda, 2-3 cm. genişliğinde, elips biçimli yapraklar sivri uçlu ve kenarları keskin dişlidir. Üst yüzü koyu yeşil, alt yüzü yeşil, her iki yüzü de tüysüzdür. Sonbaharda koyu kırmızı renk alır. Yaprak sapı 3-4 cm. boyundadır. 1-1,5 cm. çapındaki beyaz çiçekler, seyrek kümeler halinde nisan, mayıs aylarında açarlar. Beş, taç yapraklıdır. 6-15 mm. çapındaki küresel meyveler önceleri yeşil, olgunlukta koyu kırmızı renklidir, 3-5 cm. uzunluğunda sapa sahiptirler. Tatlı ekşidir.

     
VİŞNE (Cerasus vulgaris) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasulye (Phaseolus vulgaris)

    Fasulye (Phaseolus vulgaris)

    Taze, konserve ve kuru olmak üzere değişik şekilde değerlendirilen, besin değeri çok yüksek olan, hemen hemen tüm dünyada bol miktarda tüketilen önemli bir kültür bitkisidir. Orta Amerika kökenli olan bu kültür bitkisi 250 yıl önce Anadolu'ya gelmiş ve çok geniş bir yayılım alanı bulmuştur. Taze fasulye A, B1, B2 ve C vitaminlerince zengindir. Taze fasulye de vücutta biriken asidi nötralize...
  2. Vişne Şurubu

    Vişne Şurubu

    visne surubu vişne şurubu nasıl yapılır vişne şurubu vişneşurubu visne surubu nasil yapilir İçki - İçecekler Türk mutfağı MALZEMELER 1.5 kg toz şeker 1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış) HAZIRLANIŞI Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını...
  3. Akne Vulgaris nedir???

    Akne Vulgaris nedir???

    akne vulgaris nedir TEMEL BİLGİLER TANIMLAMA : Akne ( Sivilce) derideki yağ bezlerinin,erkeklik hormonu (Androjen) tarafından uyarılması ile oluşan,içi cerahat dolu veya siyah noktalar ihtiva eden,nadiren nedbe dokusu ile iz bırakarak iyileşen bir deri hastalığıdır. Görülme sıkılığı: Adolesanların yaklaşık 100 %’ü az ya da çok derecede etkilenir ancak, sadece% 15′i doktora başvurur....
  4. vişne

    vişne

    (Sauerkirschbaum / Griottier / Morello cherry / Eksi kiraz / Prunus cerasus / Sour cherriy) Nisan-Mayis aylari arasinda beyaz renkli çiçekler açan, 2-10 m yüksekliginde agaçlar. Gövdeleri koyu gri renkli ve dallar asagi dogru sarkiktir. Yapraklar kisa sapli, tüysüz, parlak yesil, kenarlari disli, ucu sivridir. Çiçekler yapraklardan önce açar ve kisa sürgünlerin ucunda, semsiyemsi çiçek...
  5. vişne ve vişnenin faydaları

    vişne ve vişnenin faydaları

    vişnenin faydaları vişne sapı faydaları vişne sapı sapının reçelin Yaz aylarının en güzel ve nahoş meyvelerinden olan vişnenin bir çok faydası var.Peki bizler vişnenin yararlarını biliyormuyuz?Bence çoğumuz bilmiyoruz.Buyrun arkadaşlarım vişne'nin faydaları:) Vişne: Kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyvedir. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C...

Sayfayı Paylaş