gebe
  1. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden

    vişne

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında *jellibon* tarafından paylaşıldı.

    (Sauerkirschbaum / Griottier / Morello cherry / Eksi kiraz / Prunus cerasus / Sour cherriy) Nisan-Mayis aylari arasinda beyaz renkli çiçekler açan, 2-10 m yüksekliginde agaçlar. Gövdeleri koyu gri renkli ve dallar asagi dogru sarkiktir. Yapraklar kisa sapli, tüysüz, parlak yesil, kenarlari disli, ucu sivridir. Çiçekler yapraklardan önce açar ve kisa sürgünlerin ucunda, semsiyemsi çiçek durumlari teskil ederler. Çiçek saplari uzun, çiçek tablasi çanak seklindedir. Meyve olgunlukta tek tohum ihtivâ eden, küre seklinde koyu kirmizi renkli, eksi lezzetli bir drupa tipidir. Vatani Anadolu ve Balkanlardir. Kullanildigi yerler: Meyvelerinde sekerler, elma ve limon asidi, vitamin A ve C, meyve saplari ve gövde kabugunda tanen ve potasyum tuzlari vardir. Visne agaci kabuklari kabiz edici ve ates düsürücü etkiye sâhiptir. Meyve saplari ise idrar söktürücü olarak kullanilir. Meyveleri tâze olarak yenebildigi gibi, serbet, surup ve reçel imâlinde de kullanilir.
    alıntıdır

     
vişne konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Vişne Marmelatı

    Vişne Marmelatı

    MALZEMELER 5 kg şeker 2 su bardağı su 5 kg olgun vişne HAZIRLANIŞI Vişneleri bol suda iyice yıkayıp, sapları ile birlikte tencereye koyun, tencereye iki su bardağı su ilave edip, kapağını kapattıktan sonra ateşe oturtun. Vişneler saldıkları suyu tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Vişneleri tahta bir kaşık yardımıyla ezip süzgeçten geçirin, şeker katın ve tekrar ateşe...
  2. Vişne Şurubu

    Vişne Şurubu

    visne surubu vişne şurubu nasıl yapılır vişne şurubu vişneşurubu visne surubu nasil yapilir İçki - İçecekler Türk mutfağı MALZEMELER 1.5 kg toz şeker 1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış) HAZIRLANIŞI Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını...
  3. vişne ve vişnenin faydaları

    vişne ve vişnenin faydaları

    vişnenin faydaları vişne sapı faydaları vişne sapı sapının reçelin Yaz aylarının en güzel ve nahoş meyvelerinden olan vişnenin bir çok faydası var.Peki bizler vişnenin yararlarını biliyormuyuz?Bence çoğumuz bilmiyoruz.Buyrun arkadaşlarım vişne'nin faydaları:) Vişne: Kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyvedir. Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne, A ve C...
  4. Vişne soslu puding

    Vişne soslu puding

    vişne sulu puding Melişler çok pratik ve kolay hazırlayabileceğiniz vişne soslu puding tarifi ..buyurunn:):) Malzemeler 1 lt süt 3 yemek kaşığı pirinç unu 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı yumuşak margarin 1 su bardağı hazır vişne sosu Hazırlanışı Derin bir tencereye sütü alın.Toz şeker,pirinç unu ,kakao,nişasta ve...
  5. Vişne Suyu Vişneden Çok Daha Faydalı!

    Vişne Suyu Vişneden Çok Daha Faydalı!

    vişne suyunun faydaları, vişne suyunun yararları, vişne suyu Sevgili melekler, genel olarak kanı şudurki, meyve, suyundan çok daha faydalıdır. Yani elmanın suyunu içeceğinize elmanın kendisini yeseniz çok daha iyi bir iş yapmış olursunuz. Ancak vişne için durum tam tersi. Vişne meyve suyuna dönüştüğünde antosiyaninlerin yararlılığı 3 kat artıyor, C vitamininin yüzde 60’ını koruyor. İstanbul...

Sayfayı Paylaş