gebe
  1. renesme

    renesme Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    414
    Beğenilen Mesajlar:
    77
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    hatay iskenderun

    vişneli baklava

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında renesme tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] 8 kişilik (1 kg) Malzemeler

    10 adet baklava yufkası (260 gram)
    Konserve veya dondurulmuş vişne
    İrmik kaymağı
    200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

    Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip, 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

    Not: Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün

    İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

     
vişneli baklava konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kekli baklava

    kekli baklava

    baklava dilimi nasıl kesilir kekli baklava nasıl kesilir nasil baklavalı kek Hamuru İçin: 1 çay kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı yoğurt 1 kabartma tozu 1 yumurta vanilya aldığı kadar un Keki için: 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı öğütülmüş fındık 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un not:(kekten katı olacak) şerbeti için: 5 bardak şeker 6 su...
  2. Vişneli Pasta

    Vişneli Pasta

    Pasta Keki • 4 yumurta (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı (170 gr) toz şeker • 1 su bardağı (110 gr) un • ½ su bardağı (50 gr) nişasta • 1 paket vanilya • 1/2 çay kaşığı limon suyu • 1/2 çay bardağı sıcak su 1. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz. 2. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz. 3. Hafif köpüklenmeye başladığı...
  3. kolay baklava

    kolay baklava

    bayramda misafirlerinize ikram etmek için kolay baklava Malzemeler: 1. 1 paket hazır baklavalık yufka 2. 1,5 paket margarin İç malzemesi: 1. ceviz,fındık veya yeşil fıstık Şerbeti için : 1. 5 su bardağı tozşeker 2. 4 su bardağı su 3. 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı : · Bir kabın içerisine su ve şeker karıştırılıp kaynatılır ve limonu ilave edilip altı kapatılır. ·...
  4. Baklava

    Baklava

    Ramazan aylarinda cok yaygin olan tatli cesiti Bayramlarda cevizli baklava baklava cesitleri...
  5. Burma baklava

    Burma baklava

    Malzemesi: 500 gr un 10 gr tuz 2 adet yumurta 1/2 limon suyu 100 gr su 500 gr tereyağ Şurubu için: 500 gr su 750 gr şeker 1/2 limon suyu Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür. Hazırlanışı: Bütün malzeme karıştırılarak sert bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir. 12 parçaya bölünüp arasına nişasta serpilir ve oklava yardımı ile oldukça ince şekilde açılır. Açma işlemi...

Sayfayı Paylaş