vişneli baklava

renesme

Aktif Üye
Üye
vişneli baklava
neli-baklava_7673cdec-9fea-43d1-8215-341fa3a57fc3_14_63C02C16-F3F1-436B-9F8A-D7F58835DD02.jpg
8 kişilik (1 kg)

Malzemeler

10 adet baklava yufkası (260 gram)
Konserve veya dondurulmuş vişne
İrmik kaymağı
200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu



Yapılışı

1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip, 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Not: Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün

İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
 
Geri
Üst