gebe
  1. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.684
    Beğenilen Mesajlar:
    106
    Ödül Puanları:
    63

    Vişneli Pasta

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Pasta Keki
    • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
    • 1 su bardağı (110 gr) un
    • ½ su bardağı (50 gr) nişasta
    • 1 paket vanilya
    • 1/2 çay kaşığı limon suyu
    • 1/2 çay bardağı sıcak su

    1. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlıyoruz.

    2. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta beyazlarını derin bir kapta mikser ile çırpıyoruz.
    3. Hafif köpüklenmeye başladığı zaman limon suyunu ilave ediyoruz. Çırpmaya devam ederken şekerin yarısını ekliyoruz. Kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz.
    4. Yumurta sarılarını kalan şeker ile birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken 1/2 çay bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. (4-5 dakika sürüyor)
    5. Önce yumurta sarılarını daha sonra ayrı bir yerde elediğimiz un, nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta kaşık yardımı ile yumurta aklarının olduğu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya özen göstererek ekliyoruz.
    6. Tabanına yağlı kağıt serip çevresini sadece unladığımız çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk. pişiriyoruz.


    ARA KREMASI : 2 su bardağı süt
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 çay bardağı şeker
    1 yemek kaşığı tereyağ

    Yumurta,un,nişasta ve süt tencereye konarak iyice karıştırılır ve kaynayıncya kadar karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynayınca şekeri konur ve 1 dakika kadar kaynatılarak ocaktan alınır.Krema tezgahın üzerine dökülür bir spatula ile kenarlardan ortaya doğru karıştırarak ılıması sağlanır ılıyan krema kabın içerisine alınır ve tereyağ konular mikserle soğuyana kadar ara sıra çırpılır.

    Keki bir gün öncede pişirip strece sararsanız daha iyi olur ama benim gibi ancak soğuyana kadar beklesenizde olur.Ben keki ikiye kestim bembeyaz çok yumuşak ve lezzetli üstelik yağsız bir kek .Tekrar bir katını pasta çemberini içerisine koydum.Arasına kremanın yarısını sürdüm ,dondurucudan çıkardığım ve çözdürdüğüm çekirdekleri çıkarılmış vişneleri dizdim.Kalan kremayı vişnelerin üzerine sürüp diğer katı kapattım .Pastayı böylece buzdolabına koyup bir saat kadar soğuttum. Üst kreması için bir poşet kakaolu krem şantiyi bir su bardağı süt ile çırptım ve dolaptan çıkardığım pastanın üzerine düzgünce sürdüm.Üzerini dilimlenmiş gibi bıçakla çizdim, kenarlarınada çatalla şekil verdim ve kakao eledim.

    Sade krem şantiyi pastanın üzerine ve altına sıktım ve üzerine vişne yerleştirdim.Ortasınada damla çikolata koydum.


    Afiyet olsunnnnnnnnnnn:minik:






     
Vişneli Pasta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. vişneli damla çikolatalı yaş pasta mmmmm

    vişneli damla çikolatalı yaş pasta mmmmm

    yaş pasta çeşitleri yas pastalar yas pasta cesitleri aglayan yaş modelleri ben şimdiden kocaman bir dilim ayırdım kendime süper görünüyor değilmi olsada yesek diyorsunuz içinizden evet OLSADA YESEK:) Malzemeler; 1 adet hazır kakaolu pastaban 1 adet vanilyalı pasta kreması 1 su bardağı süt 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı cekirdeksiz vişne 1 su bardağı damla çikolata yarım su...
  2. Vişneli pasta

    Vişneli pasta

    vişneli pastalar Vişneli Pasta Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un 4 yumurta Yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı Dr.Oetker Kakao Krema: 1 paket Dr.Oetker Vanilyalı Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt 4 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı vişne likörü Süslemek için: 10 adet vişne tanesi 1 yemek kaşığı Dr.Oetker Kakao Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu...
  3. TİTAN'dan Muhteşem Pirinçli Vişneli Pasta (resimli)

    TİTAN'dan Muhteşem Pirinçli Vişneli Pasta (resimli)

    pirinçli vişneli pasta tarifi malzemeleri yapılışı reçetesi resimleri ile ilgili bilgiler burada melekler ''Pirinç ne alaka? '' dediğinizi duyar gibi oluyorrum melekler :) Ama oldu işte :) Sanki Fırında sütlaça pirinç koyuyor muyuz? Pastaya da konuyor işte ve de çok güzel oluyor.Korkmayın Pirinç pilavı gibi olmuyor :D:D Eğer çocuklarınıza el emeği bir doğumgünü pastası yapmak...
  4. vişneli baklava

    vişneli baklava

    8 kişilik (1 kg) Malzemeler 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2-...
  5. pasta

    pasta

    çikolatalı daha basit bir pasta varmı

Sayfayı Paylaş