gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Vişneli Yaprak Dolması

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yaprak sarma oyunları dolma sarma oyunları yaprak oyunu dolma oyna oyunu Kullanılacak Malzemeler
    • 4 bardak pirinç
    • 250gr asma yaprağı
    • 4 adet soğan
    • 1 bardak zeytinyağı
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet nane
    • 25gr dolma fıstığı
    • 25 gr kuş üzümü
    • 200gr vişne
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
    Hazırlanma Şekli

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Salamura yapraklarını suda bekletin. Tek tek temizleyin süzmeye bırakın (taze asma yaprağı ile yaparsanız onu da yıkayıp süzgece bırakın). Tencereye su koyun kaynatın içine yaprakları atıp 2-3 dakika kaynayan suda tutun ve süzgece bırakın suları süzülsün. Pirinci ayıklayın, yıkayın, süzün. Soğanları ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Maydanoz, nane ve dereotları yıkayıp sapları ile çok ince doğrayın. Kuş üzümlerini ayıklayıp ılık suda bekletin. Vişne saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp süzülmeye bırakın. Genişçe bir tencerede zeytinyağında soğanları kavuru hafif pembeleşince pirinci katın. Çevirmeye 1-2 dakika devem edin. Fıstığı ilave edip 1-2 dakika da onunla kavurun. Sonra üzümleri 1-2 dakika ara ile nane maydanoz dereotu, tuz ile karıştırıp 1/2 bardak sıcak su ekleyip çok kısık ateşte hafif diri kalana kadar suyunu çektirin. Hazırladığınız içi, yapraklara sararken ortalarına birer vişne yerleştirin ve tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Yarım sıkılmış limon ve bir kaşık zeytin yağını karışımı inince tencerenin içindeki dolmaların üstüne dökün. Tencerenin kapağını aralık bırakın soğuyunca servis tabağına alın. Limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz.[/FONT]

     
Vişneli Yaprak Dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zeytinyağlı yaprak sarması ve biber dolması!

    zeytinyağlı yaprak sarması ve biber dolması!

    zeytinyağlı yaprak sarması biber dolmasına ne kadar su konur yaprak sarmasına ne kadar su konur dolmaya ***ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMASI*** Süresi : 80-90 dk. Malzemeler• 8 tane iri dolmalık biber • 3 orta boy soğan • 1 domates • 1 yemek kaşığı çam fıstığı • 1 yemek kaşığı kuşüzümü • 1 su bardağı pirinç • ½ su bardağı zeytinyağı • 2 su bardağı su • 4-5 dal maydanoz • 4-5 dal dereotu...
  2. Zeytinyağlı Yaprak Dolması

    Zeytinyağlı Yaprak Dolması

    zeytinyağlı yaprak dolması yaprak sarma nasıl yapılır malzemeleri nelerdir nasıl pişirilir ile ilgili bilgileri buradan bulabilirsiniz Sevgili melekler, Zeytinyağlılar içinde yaprak sarmanın hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır kuşkusuz.Zeytinyağlı dolma sevmem diyen birine ben henüz rastlamadım.Ufak tefek malzeme farklılıklarıyla genelde aynı şekilde yapılır.Yalnız dikkat ettiğim kimi...
  3. Asma Yaprağında Enginar Dolması...

    Asma Yaprağında Enginar Dolması...

    Asma Yaprağında Enginar Dolması Malzemeler: 5-6 enginar, temizlenmiş dolmalık iç (tarifi ve hazırlanışı için burayı tıklayın) 2 soğan, piyazlık doğranmış 1 havuç, halka halka doğranmış 1 limon kaynamış su zeytinyağı süslemek için; maydanoz Hazırlanması: Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. Enginarları bu su ile ovup aynı suyun...
  4. Etli Yaprak Dolması Tarifi Nefisss

    Etli Yaprak Dolması Tarifi Nefisss

    Resimli Etli Üzüm Yaprağı Sarması Tarifi Etli Üzüm Yaprağı Sarması nasıl yapılır Sevgili melekler, önceleri annelerimizin elinde yediğimiz ve evlendikten sonra büyük bir heyecanla olacak mı olmayacak mı denediğimiz etli üzüm yaprağı sarması nasıl yapılır, sizlerle paylaşmak istiyoruz. Eğer dolma çeşitleri hoşunuza gidiyorsa ve biraz el beceriniz ve damak tadınız varsa eminiz harika bir ymek...

Sayfayı Paylaş