Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Nereden Alınır 2013

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Nereden Alınır 2013
vukuatlı nüfus kayıt örneği nasıl alınır
vukuatlı nüfus kayıt örneği nerden alınır





Sevgili melekler, az önce çette sohbet ederken arkadaşımız Lavi'nin bir sorusu üzerine bu konuyu açmış bulunuyorum. Merak edenler ve öğrenmek isteyenler için işte 2013 vukuatlı nüfus kayıt örneği alımıyla ilgili tüm bilgiler...


vukuatli_nufus_kayit-1a1.jpg



Aile bildirgesi olarak da bilinen vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi aile bireylerinin isimlerinin sıralı bir şekilde yazdığı listedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinde her aile bireyinin isminin karşısında cinsiyeti, doğum tarihi, doğrum yeri ve hayatta olup olmadığına dair bilgilerinin olduğu bölümler yer alır. Bu yazımızda belgenin kullanım alanları ve belgeye nasıl sahip olacağınız hakkında bilgiler vereceğiz. Ülkemizde bir çok kişinin vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinden haberi yoktur. Ancak insanlar iş başvuru, burs başvuru yadamiras başvurusu yaptığında istenen belgelerden bir tanesi de vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesidir.

Vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi sadece yukarıda belirttiğimiz kullanılmıyor. Örneğin, 2022 maaşına bağlanacak vatandaşlar, maaş başvurusu için il yada ilçe kaymakamlığına gittiğinde istenilen belgeler arasında vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi de bulunuyor. Bahsettiğimiz alanlarda gerekli olan bu belgeyi temin etmeniz bir hayli kolaydır. Zamandan kazanmak adına iş başvurusu, burs başvuru, miras başvurusu yada 2022 maaş başvurusu yaparken bu belgeyi yanınızda bulundurmalısınız.



Vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır ?

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ya da kısaca Nüfus kayıt örneği de yazanlar da var. İşte bu noktada kafa karışıyor. Zira bu sebeple nüfus cüzdan örneği sanılıyor. Bu Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, nüfus müdürlüklerinden, kimlik ibraz edilerek alınır. Muhtarlıklar bu evrağı veremiyor.
Nüfus cüzdan süreti (örneği) ve Vukuatlı Nüfus kayıt örneğinin farkı ise şudur. Nüfus cüzdan örneği, kimliğin aynısıdır. Aynı bilgiler tam olarak yer alır. Vukuatlı olanı ise, aile kayıt bilgilerini içerir. Detaylıdır.


İnternet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi alınabilir mi ?

Günümüzde teknolojinin bir hayli gelişmesi ve devletle alakalı birçok işlemin edevlet şifresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor olması, devletle alakalı işlemlerde internet kullanımının yaygınlaşmasına neden oldu. Edevlet şifresi ile birçok işlemi gerçekleştirebilmenize rağmen, internet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi temininde bulunabilmeniz yada belge sorgulaması yapabilmeniz söz konusu değildir. Bu belgeye sahip olabilmek için kaymakamlıklara yada nüfus müdürlüklerine bizzat giderek kimliğinizle başvuruda bulunmanız gerekiyor. Ülkemizde birçok ilde nüfus müdürlükleri il yada ilçelerin kaymakamlık binası bünyesinde bulunuyor.
 
Çooook tşk ederim. Şimdi bende vukuatlı nüfus Kayıt örneği alacam. Acaba bu hangisi diye düşünüp duruyoDum. Sağol ;)
 
vukuatlı kayıt örneği için anne,baba, kardeş vs. kimliklerini götürmeye gerek varmı?
 
Arkadaşlar bireysel emeklilik için başvuru yapmak istiyorum. Belgeler içerisinde vukuatlı nüfus kayıt örneği isteniyor. şuradan belge alıyorum. Ancak belge boş bunu ben mi dolduracam. bilgi verirseniz sevinirim. Kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bireysel emeklilik için başvuru yapmak istiyorum. Belgeler içerisinde vukuatlı nüfus kayıt örneği isteniyor. şuradan belge alıyorum. Ancak belge boş bunu ben mi dolduracam. bilgi verirseniz sevinirim. Kolay gelsin.


Senden istendiğine göre sen dolduracaksın tabi.
Vukuatlı kayıt aile bildirgesidir.Ailenizde ki kişilerin isimlerinin yazdığı bir belgedir.Ailenizde ki kişilerin bilgilerinin yani doğum yerleri,cinsiyetleri,sağ veya ölü oldukları bilgilerinin olduğu bir belgedir.Bir çok kişi vukuatlı nüfus kayıt örneğinden haberi yoktur.Bu belgeler yeni başlayacağınız iş için ,miras için ,maaş başvurusu için veya alacağınız burs için istenebilir.Aslında vukuatlı nüfus kayıt örneğini çok kolaylıkla alabilirsiniz.Eğer miras ,burs maaş,yada yeni bir işe başlayacaksanız önceden bu belgeyi hazırlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Bu belgeyi bulunduğunuz il veya ilçe Kaymakamlıklarından çok kolay bir şekilde alabilirsiniz.Vukuatlı nüfus kayıt örneğini almak için yanınızda kimlik belgenizin olması yeterli olacaktır.Önemli olan tek şey nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe kaymakamlıklarına başvurmanızdır.Farklı bir il veya ilçe ki Kaymakamlıklarda bu belgeyi alamazsınız.Ücretini merak ediyorsanız Kaymakamlıklar vukuatlı nüfus kayıt örneği için herhangi bir ücret talep etmezler yani bu belge ücretsizdir.

Teknolojinin hızlı gelişmesi sonucunda artık bu belgeye internet sayesinde de kolaylıkla erişebilirsiniz.E-devlet şifreniz varsa zaten bir çok işlemi bilgisayar başından halletmeniz artık mümkün.Fakat İnternet üzerinden E-devlet şifreniz ile vukuatlı nüfus kayıt örneğine sahip olamazsınız.Bu belgeye sahip olmak için nüfus cüzdanınız ile kayıtlı olduğunuz il veya ilçe kaymakamlıklarına veya nüfus müdürlüklerine şahsen kendinizin giderek alması gerekiyor.

1- Nüfus kayıt örneğini kimler nasıl ve nereden alabilir?
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 üncü ve 44 üncü maddeleri çerçevesinde alt ve üst soylar ile ilgili nüfus kayıt örnekleri için kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.
2- Üçüncü kişilere ait kimlik bilgilerini öğrenebilir miyim?
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44 üncü maddesinin ( g ) bendinde “Kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.”Aynı maddenin 4 üncü fıkrasında ise “(g) bendinde sayılan kişiler dışında kalan üçüncü şahıslar medeni hal bilgisi dışında bir kişinin nüfus kaydına ilişkin örnek veya bilgi alamazlar.” hükmündedir.

3-Çok dilli belgeleri nereden alabilirim?
Çok dilde düzenlenen kayıt örnekleri yurt dışında konsolosluk aracılığı ile, Türkiye’de ise yerleşim yeri nüfus müdürlüğünden temin edilebilir.
4-Veraset ilamı çıkartmak için ne yapmalıyım?
Veraset ilamı için mahkemeye veya notere başvurulması gerekmektedir.
5-Nüfus kayıtları ne kadar eskidir?
Nüfus kayıtları,1904-1905 yıllarında Genel Nüfus Yazımı ile sadece o tarihte sağ olanların tescilleri ile tesis edilmiştir. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti geçirmiş olduğu savaşlar ve coğrafi olaylar ile doğal afetler gibi nedenlerle her idari birimde aynı tarihi içeren kayıtlar bulunmamaktadır.
6-Aile büyüklerimin kayıtlarını biriminizden alabilir miyim?
Mevcut nüfus kayıtlarımız Osmanlıcadan Türkçeye tercüme edilmiş ve bilgi işlem ortamına aktarılmıştır. Bu itibarla nedenini ve aile bağınızı 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca alt ve üst soylarınızı belirterek ikamet ettiğiniz nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz.
7-Nüfus defterleri elektronik ortama aktarıldı mı? İnternetten ulaşılabilir mi?
Nüfus kütükleri Türkiye genelinde yapılan yenileme çalışmaları sonrasında bilgi işlem ortamına aktarılmış olup, nüfus müdürlükleri tarafından mevzuatımız gereğince verilmektedir. Nüfus kayıtlarınıza internet üzerinden ulaşma imkânı bulunmamaktadır.
8-Şehit olan aile büyüklerimin bilgilerine ulaşabilir miyim?
Mevcut nüfus kütüklerinde kaydı bulunan ve kaydına bu yolda şerh verilmiş olan kişilerle ilgili bilgi verilebilir. Bunun dışında Milli Savunma Bakanlığı arşivinden de bilgi alınabilir.
 
Geri
Üst