Yaz Boyu İnce Kalmak İçin Bazı Beslenme Önerileri....

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Yaz Boyu İnce Kalmak İçin Bazı Beslenme Önerileri....
Yaz Boyu İnce Kalmanın Püf Noktaları
İnce Kalmak İçin Beslenme Önerileri




Yaz geldi denize girmek için kilo verdiniz mayonuzun içine sığdınız..:) Peki bu kilonuzu nasıl muhafaza edeceğinizi merak ediyormusunuz? İşte size vereceğimiz bazı beslenme önerileriyle yaz boyu aynı kiloda incecik halde kalacaksınız......


diyet1-300x200-e9.jpg



Yaz boyu incecik kalma ipuçları



İşte Diyetisyen Deniz Berksoy'un yazın da ince kalmak için önerileri...

Yazın kilosunu korumak isteyenler için şok diyetler yerine sağlıklı bir yöntem izlemelerini öneren diyetisyenler, yaz boyunca formda ve incecik kalmak isteyenlere pratik bilgiler sunuyor.

Sebze ve meyveler kurtarıcı

Zayıflamanın en doğru yolu şok ve düşük kalorili diyetler yapmak yerine yeme düzeninde küçük ve kalıcı değişiklikler yaparak sağlıklı ve formda olmayı sağlamaktır. Bu noktada, sebze ve meyve tüketimi ayrı bir önem taşımaktadır.

Yağ oranı ve kalori değeri düşük, besin değeri yüksek sebze ve meyveler ile formda kalmayı sağlayabiliriz. Meyve ve sebzenin bol tüketimi ile bol bol vitamin, karoten, flavonoid ve antioksidan almış oluruz. Böylece, formda kalmanın yanında kronik hastalıklardan ve kanserden korunmuş oluruz. Ayrıca, bol sebze ve meyve tüketiminin anti-aging etkileri ile erken yaşlanmayı da önleyebiliriz.

Bol lifli tercihler

Bol lif içerikleri ile hem doygunluk verici özellikleri hem de antioksidan özellikleri artmaktadır. Sarı, turuncu, kırmızı sebze ve meyveleri dolabımızdan eksik etmemeliyiz. Sebzelerin bir porsiyonu ortalama 25-40 kalori, meyvelerin bir porsiyonu ortalama 35-70 kalori arasındadır. Günde ortalama 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketmeliyiz.

Doğru bir diyetin en önemli özelliği de acıktığınızı hissetmeden günü tamamlamanız olmalıdır. Karnımız guruldayarak günü geçirmek büyük ihtimal önümüzde koca bir porsiyon kebap veya makarna ile diyetin sonunu getirir. Bu sebeple doyduğumuzu hissetmek için sık sık ara öğün yapmalı ve özellikle lifli gıdalar olan sebze ve meyveleri tüketmeliyiz. Ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketmek için havuç, salatalık, biber ve turp gibi sebzeleri, elma, üzüm, incir ve turunçgilleri dolapta hazır bulundurabilirsiniz.

Ara öğün alternatifleri

- 125 ml probiyotik yoğurt içerisine 1 çorba kaşığı kuru üzüm

- 1 adet tam ceviz ve 1 çorba kaşığı altınçilek

- 1 orta boy elma veya 1 çay bardağı taze elma suyu

- Yarım muz ve 125 ml yarım yağlı keçi sütü

- 1 ince dilim ananas ve dövülmüş 1 adet tam ceviz

- 3 ince dilim karpuz veya 4 ince dilim kavun ve 1 kibrit kutusu az yağlı beyaz peynir

- 5 adet çilek, yarım kivi, yarım muz ve 1 ince dilim ananas ile meyve salatası

Mevsime göre sebze ve meyve seçenekleri

Enginar, havuç, bezelye, çağla, çilek, patlıcan, domates, bamya, erik, kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun gibi sebze ve meyveleri bahar aylarında ve yazın bol bol tüketerek vitamin ve mineralden zengin beslenmiş oluruz. Atıştırmalık, bol kalorili tatlı, çikolata, kuruyemiş gibi tercihler yerine meyve ve sebze alternatifleri ile günlük kalori düzeyimiz yükselmediği gibi, aynı zamanda gün içerisinde aç kalmamış oluruz. Az ve sık beslenerek metabolizmamızı hareketlendirebilir ve kolay yağ kaybı sağlayabiliriz.
 
Geri
Üst