gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Yaz Turşusu

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yaz turşusu nasıl yapılır yaz turşusu tursusu Malzemeler
    350 gr sivri biber
    350 gr salatalık
    150 gr taze fasulye
    150 gr bamya
    5 diş sarmısak
    1 demet dereotu
    4 sap asma filizi
    8 adet asma yaprağı
    1 fincan sirke
    Tuz

    Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız, küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçmelisiniz. Sebzeleri iyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle bir iki yerinden küçük delikler açın. Salatalıkların ise ve uç kısımlarını bıçakla kesmeniz yeterli olacaktır. Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştirin. Üzerine sebzeleri sıkı sıkı istif edin. Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu ve arta kalan asma yapraklarını koyun. Bu işlem bittikten sonra kavanoza tuzlu su dökün ve iki gün geçtikten sonra kavanozun ağzı açın, üzerinde biriken köpükleri alın. Kavanozdaki turşuyu alt üst edin ve tekrar beklemeye bırakın. Sebzeler iyice sararınca turşunuz olmuş demektir. Yazın kavanozu güneş gören bir yere koyarsanız, bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.

     
Yaz Turşusu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. salatalık turşusu

    salatalık turşusu

    salatalık turşusu aspirinli turşu kütür kütür turşu 3kg salatalık,3.5 yemek kaşığı tuz,1.5 yemek kaşığı şeker,1.5 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu...
  2. kelek turşusu

    kelek turşusu

    kelek turşusu Malzemeler Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Yemeğin Tarifi Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber,...
  3. Balık Turşusu

    Balık Turşusu

    hamsi turşusu nasıl yapılır 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 6-7 Diş sarmısak 1-2 Diş karanfil 10-15 Adet tane karabiber 7-8 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su * Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış...
  4. Pırasa Turşusu

    Pırasa Turşusu

    pırasa turşusu 3 kg ' lik bir kavanoz 2 kg pırasa 4 adet yeşil sivribiber 4 diş sarımsak 1 su bardağı kaya tuzu 4 su bardağı su 1 çay bardağı sirke Tarifi : 2 kg pırasayı yıkayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın. Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun. 3 kg ' lik kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun....
  5. mantar turşusu

    mantar turşusu

    mantar turşusu tarifi mantar turşusu tursusu nasıl yapılır Turşu kurmak için en uygun mantarlar daha çok Lactarius cinsi (kırılgan yapılı mantarların sütlü olanları) mantarlardır. Bunların birkaç türü vardır ki ancak suda kaynatma ön işleminden geçirilerek yenebilirler. Tarifler bu mantarlar için verilmiştir ancak başka herhangi mantara da uygulanabilir 1. Çeşit Turşu Malzeme * 1/2 litre...

Sayfayı Paylaş