gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.384
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113

    yemek pişirmenin püf noktaları

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    çiğer pişirmenin püf noktaları ciğer pişirmenin püf noktası lezettli yemekler arnavut ciğeri noktası arnavut ciğerinin noktaları ciğer tava yapmadan ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz
    etleri daha lezettli olması için bir kahve fincanı soğan suyu bir kahve fincanı süt bir kahve fincanı ayçiçek yağı karışımı ile ovup 10_ 12 saat buzdolabında beklettikten sonra yine ayçiçek yağında pişirin
    biftek yada bonfile gibi parça etleri toplu halde buzluğa kaldırmayın birbirlerine yapışırlar iki parça alıp pişirecek olursanız bütün etlerin çözülmesini beklemek zorunda kalırsınız dilimlerin herbirini hafif yağlayın sonra ikişer üçer dilimler halinde noylonlara sarın ve buzluğa koyun
    balık son derece besleyici bir gıdadır ancak pek çok kadın tüm evi kokuttuğu için balık kızartmak istemez kızartma yaparken yağın içine bir kaç sap maydanoz atın maydanoz balığın kokusunu alacaktır
    patateslerinizin kıtır kıtır olması için önce patatesleri yıkayıp soyun ve dilediğiniz biçimde kesin ardından 1 saat tuzlu suda bekletin mutfak havlusu veya kağıt havlu ile kurulayın kızgın yağda kızartın
    kaynamakta olan yemeğin suyu taşınca hem fırın hem tencere kirlenir bunu önlemek için tencerenin ağzına bir miktar ayçiçek yağı sürün kaynayan yemeğin suyu taşmayacaktır
    hamur hazırlarken uygulayacağınız pratik yollardan biride mayaya bir parça ayçiçek yağı ilave etmektir böylece hamur daha kolay yoğurulur eğer hamura haşlanmış iki patates ilave ederseniz hamurun daha gevrek olmasını sağlamış olursunuz ancak patateslerin sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz
    kızartma yaparken tavanın ağzını kapatmayın aksi takdirde sebzeler özelliklede patates yağı emer bu nedenle çok yumuşar buda patateslerin çıtır olmasını engeller




     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: yemek pişirmenin püf noktaları
    saolasın canım emeğine sağlık valla bilmediklerim vardı öğrendim özellikle şu balık kızartmasındaki püf noktayı öğrendiiğim iyi oldu
     
  3. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.384
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: yemek pişirmenin püf noktaları

    sağol mislinaycım işe yaramasına sevindim
     
yemek pişirmenin püf noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<  tavuk pişirme

    püf noktaları<< tavuk pişirme

    tavuk pişirme tarifleri bütün tavuk pişirme fırında bütün çeşitleri Bu tavuk başka tavuk Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarmısağı soymadan atıverin. Sizin tavuğunuzun lezzeti herkesinkinden farklı olacaktır. Tavuğu fırından çıkardınız. eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Bu da yumuşacık kalması için bir hile. Fırına konacak tavuğun tepsisi, tavuk...
  2. Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    yumuşak et pişirme Et pişirmek kolay gibi görünse de yemeğin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Usta aşçılara göre et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli. Yumuşak olması için pişmeden önce terbiye işleminden geçirilmeli. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev...
  3. Yumurta pişirmenin püf noktaları

    Yumurta pişirmenin püf noktaları

    yumurta pişirmenin püf noktaları Mutfakların en önemli besinlerin biri olan yumurtanın pişirme yöntemleri ile ilgili püf noktalar kızlar... * Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın. * Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve...
  4. Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

    Börek Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

    börek pişirmek, püf noktaları, nelerdir, böreğin kabarması için, dikkat edilecek noktalar, ile ilgili bilgiler burada melekler Ev hanımlığı zor zanaat melekler,bu bir gerçek :) Pek çok işten anlamak ve layıkıyla yapmak ta her meleğin harcı değil doğrusu :) İşte bu yüzden bilmeyenlere hiç olmazsa biraz faydamız olsun diye ufak tefek tüyolar veriyoruz sizlere :) Şimdi anlatacaklarımız...
  5. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....

Sayfayı Paylaş