Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri
yemek saklama yöntemleri geçmişte kullanılan saklama yöntemleri günümüzde kullanılan
Özellikle biz çalışan bayanlar için her gün yemek hazırlamak pek mümkün olamıyor. Bu nedenle fazla pişirip bir kaç seferde yemek tercih ediliyor. Bu gerekçenin dışında, tamamı tüketilememiş yiyeceklerin de saklanarak başka bir öğünde yenilmesi de tasarruf açısından önemli...

yemek-yapma--d7.jpg


Ancak gıda zehirlenmesine karşı, saklamada bazı kurallara dikkat etmek etmek de gerekir.

Yemeğe eliniz değecekse ellerinizi iyice yıkayın.
Gıdaya bulaştıktan sonra uzun süre bekleyen çatal kaşığı, yıkamadan tekrar kullanmayın.


Piştikten sonra en geç 2 saat içinde buzdolabına kaldırın.

Çok miktarda pişirdiğiniz yemekleri, bir seferde tüketebileceğiniz miktarlardaki küçük kaplara bölerek saklayın. Daha çabuk soğuyacağı gibi, ısıtılmış yemeğin tekrar saklanması doğru değildir.

Saklama kaplarının ağızlarının sıkıca kapanmasına dikkat edin.
Kapları buzdolabına yerleştirirken, soğuk hava dolaşmasına imkan verecek aralıklar bırakın.


Buzdolabının yeterince soğuk (2-4 derece civarında) olmasını sağlayacak ayarı seçin.

Yemekleri iyice soğuyuncaya kadar dışarıda bekletmek yerine, sıcaklığı azaldığı zaman buzdolabına kaldırın.

Etli yemekleri 3, diğerlerini 5 günden fazla buzdolabında bekletmeyin. Daha uzun bekletmeyi düşündüklerinizi, ilk andan itibaren dondurucuda saklayın.
 
Geri
Üst