gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.236
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    yemek saklama yöntemleri geçmişte kullanılan saklama yöntemleri günümüzde kullanılan Özellikle biz çalışan bayanlar için her gün yemek hazırlamak pek mümkün olamıyor. Bu nedenle fazla pişirip bir kaç seferde yemek tercih ediliyor. Bu gerekçenin dışında, tamamı tüketilememiş yiyeceklerin de saklanarak başka bir öğünde yenilmesi de tasarruf açısından önemli...
    [​IMG]

    Ancak gıda zehirlenmesine karşı, saklamada bazı kurallara dikkat etmek etmek de gerekir.

    Yemeğe eliniz değecekse ellerinizi iyice yıkayın.
    Gıdaya bulaştıktan sonra uzun süre bekleyen çatal kaşığı, yıkamadan tekrar kullanmayın.


    Piştikten sonra en geç 2 saat içinde buzdolabına kaldırın.

    Çok miktarda pişirdiğiniz yemekleri, bir seferde tüketebileceğiniz miktarlardaki küçük kaplara bölerek saklayın. Daha çabuk soğuyacağı gibi, ısıtılmış yemeğin tekrar saklanması doğru değildir.

    Saklama kaplarının ağızlarının sıkıca kapanmasına dikkat edin.
    Kapları buzdolabına yerleştirirken, soğuk hava dolaşmasına imkan verecek aralıklar bırakın.


    Buzdolabının yeterince soğuk (2-4 derece civarında) olmasını sağlayacak ayarı seçin.

    Yemekleri iyice soğuyuncaya kadar dışarıda bekletmek yerine, sıcaklığı azaldığı zaman buzdolabına kaldırın.

    Etli yemekleri 3, diğerlerini 5 günden fazla buzdolabında bekletmeyin. Daha uzun bekletmeyi düşündüklerinizi, ilk andan itibaren dondurucuda saklayın.


     
Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Klimayı Doğru Kullanma Yöntemleri

    Klimayı Doğru Kullanma Yöntemleri

    Yanlış kullanıldığında sinüzit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara yol açan klimalar, yaşlı ve çocuklarda ölümle sonuçlanan hastalıklara neden olabiliyor. Klimadan çıkan soğuk havanın doğrudan insana çarpması ile ciddi soğuk algınlığının gelişebileceğini söyleyen Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, �Çok sıcaktan ve terliyken klimalı ortama geçmek, vücut ısısını birden bire düşürerek kas ağrılarına...
  2. puf noktaları<<Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları

    puf noktaları<<Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları

    peynir saklama yöntemleri sarımsak saklama koşulları sebze yöntemleri sarımsağı koşulları pişmiş yemeklerin saklanması Besinleri saklama yöntemleri ve koşullarıHepimizin buzdolabında bir önceki öğünden artmış bir tabak yemek olur. Peki bu yemekleri bakteri deposu olmalarını önlemek için nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Salmonel, listerya. Bu bakterilerin besinlerde normalden...
  3. Buzdolabinda Gıda saklama yöntemleri

    Buzdolabinda Gıda saklama yöntemleri

    sebzeleri saklama yöntemleri sarımsak saklama koşulları dondurucuda saklanabilen sebzeler sebze yöntemleri buzlukta sebze BUZDOLABINDA SAKLAMA YÖNTEMLERİ Doğru saklama yöntemlerini kullanarak gıdalarınızın ömürlerini uzatabilir, dolayısıyla bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Yiyeceklerin yanlış yöntemle saklanmasının yalnız bütçeye değil, sağlığa da verdiği zararlar vardır. Tüm gıdalar...
  4. Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Ciltteki lekeleri gizlemek ve tüm yüzün aynı renkte olmasını sağlamak için etkin bir yol olan fondötenini ne tür bir cilde sahip olursanız olun mutlaka az miktarda sürmelisiniz. Belirginleşmesi gereken noktalar gözler ve dudaklar olmalıdır. Yağlı ciltlilerin yarı sıvı bir fondöten, cildi kuru olanların ise krem şeklinde bir fondöten kullanmaları makyajın daha güzel görünmesini sağlar....
  5. Yemekte doğru bilinen yanlışlar

    Yemekte doğru bilinen yanlışlar

    et ve yoğurt birlikte yenir mi et ile yoğurt yemek zararlımıdır Kızlar yemekle ilgili bazı doğru bildiğimiz şeyler yanlışmış...Bakalım nelermış bizim doğru bildiğimiz aslında yanlış olan şeyler :tik: Balık tazeyse yoğurtla birlikte yenilmesinde sakınca yok. Bayat balıkda 'histamin' miktarı artabiliyor ve alerji kızarıklığı yapıyor. Pekmeze yoğurt veya süt eklemeyin Sütün içinde bulunan...

Sayfayı Paylaş