gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Yemeklerinizde tuzsuz lezzetin sırrı

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    tuzsuz yemek tarifleri Sizde benim gibi tuzsuz yemek yiyemiyor musunuz? Ama tuz o kadarda iyi birşey değil.İşte bu yüzden tuzdan uzak durarak besleyici ve sağlıklı alternatifler oluşturmanın yollarını sizlere sunuyoruz.Buyrunuz... [​IMG]

    Yemeklerinizde tuzsuz lezzetin sırrı

    Uzmanlar, bir çay kaşığı tuzun yaklaşık 2,4 gram sodyum içerdiğini belirtiyorlar. Tuzdan uzak durarak, besleyici ve lezzetli alternatifler oluşturabilirsiniz:
    Fakat, Amerikan Tıp Enstitüsü, 19-50 yaş arasındaki yetişkinlerin sağlıklı tuz alımının sadece 1,5 gram olması gerektiğini ifade ediyor. Çok fazla sodyum aşırı sıvı tutulumuna ve yüksek kan basıncına neden oluyor.
    Ehow.com'da yer alan habere göre, tuzdan uzak durarak, besleyici ve lezzetli alternatifler oluşturabilirsiniz:

    1. Tuz kullanmadan salatayı süsleyebilirsiniz. Marketten satın alınmış, tuz ve bazen MSG (Mono Sodyum Glutamat isimli katkı maddesi) içeren salata soslarından kaçının. Bunun yerine, yeşilliklerin üzerine taze limon sıkın ve zeytinyağı ekleyin. Ya da klasik sirke ve yağ kombinasyonunu deneyin.
    2. Patates püresinin tuza ihtiyacı yoktur. Biraz az yağlı süt, tuzsuz margarin ile kavrulmuş sarımsak, acı baharat tozu ya da kırmızı biberden birini eklemeyi deneyin.
    [​IMG]
    3. Pirinci ya da kuskusu sadece suda pişirin. Pişerken, bir orta boy doğranmış soğan ile bir yemek kaşığı ayçiçek yağının içine doğranmış mantar ekleyerek soteleyin. Pirinç veya kuskus piştiğinde, soğan-mantar karışımını kabaca karıştırın.
    4. Lezzetli çorbalara, güveceve tencere yemeğine kimyon, kırmızı biber, acı baharat tozu veya zencefil gibi en sevdiğiniz baharatlar ekleyebilirsiniz. İçine doğranmış çiğ sarımsak ya da sarımsak tozu ve mutfak robotuyla doğranmış bir soğan da atın.
    5. En sevdiğiniz spagetti sosu için, tuz kullanmak yerine daha fazla sarımsak, soğan, kekik ve biberiyeyi deneyin.
    6. Et, balık ya da tavuğu pişirmeden önce en az 1 saat taze sıkılmış limon, portakal, greyfurt, mandalina suyu ya da bunların karışımının içinde bekletin. Ya da zeytin yağı, sirke, biber ve en sevdiğiniz baharatlardan oluşan bir karışımda bekletmeyi deneyin.
    7. Fırında kızartma yapacağınızda, yer elması ya da soğan halkalarının üzerine sarımsak tozu, kimyon ya da baharat tozu serpin.
    8. Yağda pişmiş yumurtaya ya da omlete doğranmış soğan dilimleri ya da pul biber, kekik, karabiber gibi en sevdiğiniz baharatları ekleyerek lezzet verebilirsiniz.

     
Yemeklerinizde tuzsuz lezzetin sırrı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<  Mantarda lezzetin sırrı

    püf noktaları< Mantarda lezzetin sırrı

    Mantarın kokusunu kaybetmemesi için çok az suda ve çabuk pişirmelisiniz. Yani harlı ateşte kısa sürede. Bol suda uzun süre kaynayan mantar sert ve lezzetsiz olur. Nefis bir şiş yapacaksınız, etlerin arasına mantar da dizin. ama mantarlar şişe geçirilirken parçalanabilir unutmayın. tabii bunu önlemenin de çok basit bir yolu var; mantarları önceden kaynar suda bekletmek!
  2. püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar. Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz, yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, aynı işi görecektir. Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz. Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını...
  3. Lezzet

    Lezzet

    Rüyasında yediği, içtiği şeylerden memnun olan kimse hayatından da memnundur
  4. yumuşacık lezzetli et yemeklerinin  sırrı

    yumuşacık lezzetli et yemeklerinin sırrı

    Et yemegi veya etli yemeklerimizi pisirirken hepimiz etimizin yumusak olmasini isteriz.:d015: Bunun icin ne yapmak lazim hemen soyluyorum... Etimizi dogradikatan ve ve tenceremize koyduktan sonra, icerisine 1 yemek kasigi sirke ilave ediyoruz ve bildigimiz gibi pisirmeye devam ediyoruz. hic merak etmeyin yemegin icinde hic bir koku olmuyo aksine etimiz yumusak oluyo. Kesinlikle denemenizi...
  5. 72 Yıldır Yemek Yemeyen Hintli Adamın Sırrı....

    72 Yıldır Yemek Yemeyen Hintli Adamın Sırrı....

    72 Yıldır Yemek Yemeyen Adam 72 Yıldır Yemek Yemeyen Hintli Adamın Sırrı İşte ister inanın ister inanmayın ama bana saçma gelen bu haberi sizinle paylaşmak istedim....72 yıl bir insan nasıl yemek yemez aklım almıyor..Onların inançlarına göre bir ilahi güç olduğunu söylemişler ama ancak ben bunu Allahın yaptığına inanırım yoksa bu adam nasıl bu kadar yıl birşey yemeden yaşayacak...İşte...

Sayfayı Paylaş