gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz

    Konu, 'Çöplük' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu yemeklerde tuz kullanımı konusu hakkında bilgiler vermektedir.


    Sevgili melekler, tuz bildiğiniz gibi vücuda zararlı olan 3 beyazdan biri. Mümkün olduğunda az tüketmemiz gerken tuzu eğer haddinden fazla tüketiyorsak pek çok hastalıkla karşı karşıyta olduğumuzu da bilmemiz gerekir. Yemek tabağı önümüze konduğunda daha tadına bakmadan tuzluyorsak, tuz bizim için vazgeçilmez olmuş demektir.
    Ancak aslına bakarsanız tuzu fazla kullanmadan da yemeklerimizi lezzetlendirebiliriz. Nasıl mı ?

    [​IMG]


    Tuz, bakteri, maya ve küf oluşumunu engelleyerek bozulmayı önler, yiyeceklerin içindeki lezzeti ortaya çıkarır, kraker gibi yiyeceklerde kuruluk algısını azaltır.
    Yediğimiz yiyeceklerdeki tuz miktarını azaltmak için mümkün olduğunca işlenmiz gıdalardan uzak durmalıyız.
    Beslenmenizde tuz miktarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz;
    Daha fazla taze meyve, sebze gibi taze gıdalar, yağsız et, beyaz et, balık, işlenmemiş tahıl tüketin. (Bu yiyeceklerde çok az miktarda sodyum var)
    Geleneksel çok tuzlu yiyecekleri az tuzlu ya da tuzsuz yiyeceklerle değiştirin.
    Dışarıda yiyeceğiniz zaman, yediğiniz yemeğe tuz eklemeyin. Lezzet katmak için sos ya da salata sosunu tercih edin.
    Yemeklerinize tat vermek için baharat ve şifalı otlardan kullanın.
     
Yemeklerinizi Tuz Kullanmadan Lezzetlendirebilirsiniz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları

    Tuz Kullanmadan Lezzetli Yemekler Yapmanın Püf Noktaları

    lezzetli yemek yapmanın püf noktaları tuz resmi Tuzun ne kadar zararlı olduğunu bilsekte tuzsuz yapamıyoruz...Günlük almamız gereken tuz miktarının neredeyse 2-3 katı kadar tuz kullanıyoruz...Şimdi size vereceğim tüyolarla kızlar hem günlük tuz kullanımınızı azaltacak hemde lezzetli yemekler yapacaksınız... Uzmanlar, bir çay kaşığı tuzun yaklaşık 2,4 gram sodyum içerdiğini belirtiyorlar....
  2. Sağlık için yemeğe tuz ne zaman atılmalıdır?

    Sağlık için yemeğe tuz ne zaman atılmalıdır?

    Sağlık için yemeğe tuz atma, ne zaman tuz atmalıyız, yemeğe tuz atma zamanı hakkında detaylı bilgi alalım. Herşeyin başı sağlık melekler. Bunun içinde yemekleri yaparken artı bir özen ve dikkat gerektiriyor. Yaptığımız yemeklere ne zaman tuz atıyoruz peki?. Bunun cevabını uzmanlardan alalım. Sağlık açısından faydaları nedeniyle iyotlu tuz kullanımını öneren uzmanlar, içeriğindeki...
  3. Yemek tuzlu olur tuzu kaçarsa ne yapmalı ?

    Yemek tuzlu olur tuzu kaçarsa ne yapmalı ?

    Kocişime yemek yaptım ve kontrol ettiğimde yani yemek piştikten sonra baktığımda baya bi tuzlu olduğunu gördüm yaa :::S acaba yemeğin tuzunu alabilecek önerileriniz nelerdir melekler. O kadarda özendim yapmak için. bu arada yemek sulu bi yemek arkadaşlarım lütfen yardımcı olun.
  4. Yemeğin Tuzuna Bakmak Orucu Bozar mı?

    Yemeğin Tuzuna Bakmak Orucu Bozar mı?

    orucu bozan şeyler yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı yemeğin tadına bakmak orucu bozar mı Sevgili melekler, ev hanımları ramazan ayı geldiğinde yemek yaparken tedirgin olurlar. Tadına tuzuna bakmadan yemek yapmak isteyen hanımlar için akla takılan bir sorunun cevabını vermek istiyoruz.. Soru: Oruçluyken yemeğin tadına bakmak caiz mi? Orucu bozar mı? Cevap: Bakara suresinin 187....
  5. Oruçluyken Yemeğin Tuzuna Bakmak Orucu Bozar mı?

    Oruçluyken Yemeğin Tuzuna Bakmak Orucu Bozar mı?

    yemeğin tuzuna bakmak, oruçluyken yemeğin tuzuna bakmak, oruçluyken yemeğin tadına bakılırmı Sevgili melekler, özellikle eşleri yemek konusunda titiz olan meleklerimiz ve misafirlerimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bu sorunun cevabını Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan cevaplıyor... Soru: Oruçlu olan kişi yemeğin tuzuna bakabilir mi? Bir kadının eşi...

Sayfayı Paylaş