Yeni Doğan Bebeklere Yapılan Aşılar

Uzman SühaN

Administrator
Yeni Doğan Bebeklere Yapılan Aşılar
yeni doğan bebeğe hangi aşılar yapılır,yeni doğan bebeğe yapılıcak aşılar,yeni doğan bebeklere yapılan aşıların yan etkileri, bebek aşı takvimi hakkında bilgiler


aş.jpg





Aşılar, insanların vücut yapısı içerisinde tehdit edici unsurlardan olan mikroplar, bakteriler ve virüsler için onlara karşı direnç sağlamak ve bu istenmeyen maddelerle savaşabilmek için beslenme dışında kimyasal sıvı maddelerin vücut içerisine alınmasıyla ilerde karşılaşılabilecek durumlar adına önceden tedbir amaçlı olarak alınmaktadır.


Aşılar yeni doğan bebeklerde biran önce yapılmaya başlayarak bebeğin büyüme ve gelişmesine paralellik göstererek sürekli ve değişik hastalıklar için oldukça çeşitli aşıların yapılmasıyla gerçekleşmektedir. Aşının önemini bu paragrafta belirttiğimize göre şimdi yeni doğan bebeklere yapılan aşıların nasıl gerçekleştiğine geçelim.
Yeni Doğan Bebeklerin Aşıyla Korunabildikleri Hastalıklar Nelerdir?
Yeni doğan bebeklerin bünyelerinin dirençli kılınabilmesi adına aşı takvimi uygulanmaya başlar.
Aşı takvimi içerisinde yer alan aşılar bebeğin, büyüme ve gelişme dönemlerinin her geçen gün artmasıyla birlikte ilerleyen yılarda bebeğin sağlığından ödün vermemesi amaçlanır. Aşı takvimini inceleyerek yapılması gerekilen aşıları siz değerli ebeveynler öğreniniz. Şimdi ise yapılan veya yapılması gerekilen bu aşılar sayesinde bebeklerin sağlıklı bir yapıya kavuşabilmeleri ve hangi hastalıklara karşı dirençli durabildiklerini görelim.


Boğmaca, Çocuk Felci, Difteri, Hepatit A ve B, Kabakulak, Kızamık, Kızamıkçık, Menejit, Suçiçeği, Verem ve Zatürre gibi oldukça önemli hastalıklardan bebeğinize yaptırdığınız aşılar sayesinde bebeğinizin bu hastalıklara yakalanma riskleri en alt seviyelerde seyredebilir.
Bebeğinizin Aşı Gününü Geçirdiyseniz Yapmanız Gerekenler
Siz değerli ebeveynlerin bebeğiniz konusunda oldukça hassas davrandığınızı kavrayabiliyoruz. Fakat iş yaşantınız veya özel hayatınız nedeniyle bebeğinizin aşı takviminde belirtilen günü geçirdiyseniz, çok fazla telaş içerisine girmeyiniz.
Çünkü telaş başka sorunları doğurmaktadır bunun yerine sizler Aile Hekimlerinize danışarak aşı gününüzün geçtiğini belirtmeli ve uzman hekimin verdiği gün aşıyı bebeğinize yaptırabilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken nokta bebeğinizin aşı takviminde belirtilen günlerde giderek aşılarını yaptırmalısınız.
Bazı durumlarda aşı takviminde yer alan aşı günlerinin geçilmesinden dolayı birkaç aylık süre atlanması gerekebilir. Özellikle menenjit aşısı 2-3 kez yapıldığından günü geçtiği zaman ileri bir tarihte tek doz yerine çift doz şeklinde bebeğinize yapılabilir.
 
Geri
Üst