Yenidoğanlar Hakkındaki İlginç Gerçekler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yenidoğanlar Hakkındaki İlginç Gerçekler
Bu sayfa; Yenidoğanlar Hakkındaki İlginç Gerçekler hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, yenidoğan bebekler hakkında neler biliyorsunuz? Eminiz şimdi makalede okuyacağınız bilgileri daha önce hiç duymadınız. Buyrun bakalım yenidoğanlarla ilgili ilginç bilgilere...



yenidogan.Jpeg-10c.jpg



Daha uzun ve geniş yaratıklar olan yetişkinlerin doğal olarak bebeklerden daha çok kemiğe sahip olduklarını kabul edersiniz değil mi? Yanlış. 270 adet kemikle doğan bebek yetişkinliğe eriştiğinde bütünleşen kaynaşıp birleşmeler nedeniyle 206 kemikle hayatına devam eder.

Bütün yenidoğanlar miyoptur.Görüş kapasiteleri düşüktür. En net görüşleri ancak 20-30 cm lik bir aralıktadır.

Yetişkinlerden daha çok soluk alırlar. Yeni doğmuş bir bebek bir çocuk veya yetişkinden çok daha hızlı soluk alıp verir. Solunum oranları dakikada 40 civarında iken yetişkin birinin oranı 12-20 arasıdır.

Yenidoğanlar gözyaşı dökmezler. Evet çok fazla ağlarlar. Fakat gerçek şu ki hiç gözyaşı dökmezler. Peki neden? Çünkü, gözyaşı kanalları ve bezleri çalışmasına rağmen ancak gözlerini koruyup ıslak tutmaya yetecek kadar gözyaşı üretebilirler. 1-3 ay arasında gözyaşları gelişip akmaya başlar.

Dünyada her bir dakikada kaç bebek doğduğunu hiç merak ettiniz mi? 255. Bu da saniyede 4,3 doğum anlamına geliyor.

Doğar doğmaz emekleyebilirler. Evet gerçekten öyle. 1987 tarihli İsveç’ten bir araştırma doğumdan ve yıkanıp kurulandıktan yaklaşık bir saat sonra annelerine ve süte ulaşma içgüdüsüyle bebeklerin emekleyebildiğini tespit etmişlerdir.

Doğumda annelerinin sesini tanırlar. Henüz kulakları tam anlamıyla çalışmaz ve hala sıvı ile doludur. Ama azda olsa duyabildikleri sesler arasından sadece annelerinin sesini tanıyıp tepki verdikleri tespit edilmiştir.
 
Geri
Üst